VERKOCHT

Artikel 63 van 1065

Vintage groot paars snoepblik voor Mackintosh's Quality Street

Artikelnummer: BT-4086-22

VERKOCHT


Vintage groot paars snoepblik voor Mackintosh's Quality Street

  • Vervaardiger: Rowntree Mackintosh Ltd
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1970 - 1980

Beschrijving
Groot rond snoepblik voor Mackintosh's Quality street. Dit blik is voorzien van een los oversluitdeksel. De decoratie van het blik bestaat uit een paarse ondergrond met op het deksel in grote letters op een wit fond "Quality Street". Op de zijkant eveneens de merknaam voorzien van een afbeelding van het assortiment welke men in het blik aantreft.

Conditie
Dit snoepblik verkeert in een goede vintage staat met noermale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte 17 cm. 
  • Diameter 23 cm.

Mackintosh's was een Brits banketbakkersbedrijf dat vooral bekend stond om Mackintosh's Toffee en om merken als Quality Street en Rolo.

De firma werd opgericht door John Mackintosh (1868-1920) en zijn vrouw, Violet (née Taylor), die een banketbakkerij in Halifax kochten met hun gezamenlijke spaargeld van £ 100 in 1890, het jaar dat ze trouwden. Violet, die vóór haar huwelijk assistent was geweest in een banketbakkerij, runde de winkel en haar man bleef werken in een katoenfabriek. Om klanten aan te trekken, besloten ze een speciale toffee te verkopen. Violet ontwikkelde een recept dat de traditionele, brosse Engelse butterscotch vermengde met zachte, Amerikaanse karamel en ze verkochten de toffee als Mackintosh's Celebrated Toffee. Het succes van de toffee stelde Mackintosh in staat om het bedrijf in 1894 verder dan Halifax uit te breiden. Het was zelfs zo succesvol dat het "uiteindelijk het begrip van het begrip 'toffee', voorheen een beschrijving van elke suiker of gekookt snoepje, veranderde".

In 1969 fuseerde het bedrijf met Rowntree's om Rowntree Mackintosh Confectionery te vormen, dat in 1988 door Nestlé werd overgenomen. 

Land van herkomst
Verenigd Koninkrijk - Groot Britannië

Soort object
Grote ronde blikken snoeptrommel van Mackintosh's Quality Street

Onderwerp / Thema
Snoep - bonbons - productverpakking - reclame

Decoratie
Assortiment snoep

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Paars - meerkleurig

Uitgever
Rowntree Mackintosh Ltd.

Vervaardiger
John Mackintosh

Merk
Mackintosh Quality Street

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
17,00 cm

Diameter
23,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel