VERKOCHT

Vorige Artikel 26 van 569 Volgende

Vintage Jubileumblik 75 jaar van der Meulen beschuit, beschuitbus

Artikelnummer: BT-4063-22

VERKOCHT


Vintage Jubileumblik 75 jaar van der Meulen beschuit, beschuitbus

  • Vervaardiger: wed J. Bekkers & zoon Dordrecht Holland 
  • Vervaardigingsdatum: 1985 

Beschrijving
Ronde bus waarop een afbeelding van een gezin aan de eettafel en een beschuitbakkerij voor beschuit uitgegeven ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan van "De enige egte Van der Meulen Friesche Tafelbeschuit 1910-1985"

Jubileumuitgave! Beschuitbus uitgegeven in 1985 ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Van der Meulen beschuit. Fraaie beschuitbus met nostalgische beelden. 

Friesche Tafelbeschuit. De eenige egte. 1910 - 1985. 

Tekst op beschuitbus: "Deze egte Friesche Tafelbeschuit is gebakken van de fijnste grondstoffen en munt uit in smaak en kwaliteit. De brosheid van deze beschuit is geroemd in den lande". Ondertekend met handtekening J v/d Meulen.

Conditie
Dit blik verkeert in een vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 22,5 cm. 
  • Diameter: 11 cm. 

Geschiedenis Van der Meulen Meesterbakkers
In 1910 richt Hessel van der Meulen in Ferwerd een kleine ambachtelijke beschuitbakkerij op. Al snel is de hoge kwaliteit een begrip in het noorden van het land. De vraag naar Van der Meulen Beschuit blijft sterk groeien en al snel is uitbreiding noodzakelijk. Het bedrijf verhuist naar Hallum, waar een grote, speciaal voor Beschuit ingerichte, bakkerij wordt gebouwd onder de naam "De Volharding". 

In 1930 start de 2e generatie met het exporteren van beschuit naar Amerika onder het motto: "the more you eat the more you want!"

Hessel van der Meulen junior, de 3e generatie neemt in de jaren zestig het roer over. Een nieuwe periode van groei breekt aan. Het begin van de jaren zeventig staat in het teken van de introductie van Melba Toast en de eerste echte opzet van export naar Engeland.

In 1985 wordt het Beschuit- en Melba Toast assortiment uitgebreid met Roggebrood dankzij de overname van een roggebroodbakkerij te Broeksterwoude. De export is dan een belangrijke bron van inkomsten geworden.

Begin jaren negentig neemt onze huidige algemeen directeur Johannes van der Meulen de leiding over. In 1997 wordt besloten om terug te keren naar de kern; het produceren van Beschuit, Roggebrood en Melba Toast. Van der Meulen de Meesterbakkers is nu een internationale onderneming met circa 120 werknemers.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage blikken beschuitbus van Van der Meulen - beschuitblik - bewaarblik

Onderwerp / Thema
Jubileum - 75 jaar - Van der Meulen - beschuit - productverpakking - reclame

Decoratie
Molen - beschuitbakkerij - ontbijttafel

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Paars - goud - meerkleurig

Uitgever
Van der Meulen Meesterbakkers

Vervaardiger
Wed J. Bekkers & zoon Dordrecht Holland

Merk
Van der Meulen

Materiaal
Tin - blik - verf

Bijzonderheden
Jubileum uitgave - los oversluitdeksel

Tijdperk
1985

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
22,50 cm

Diameter
11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met trek & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel