Artikel 364 van 552

Vintage Tupperware Expressions ijsemmer, champagnekoeler of bloemenvaas

Artikelnummer: TW-4044-22
€ 14,95
💥 De voorraad betreft 2 stuks

Vintage Tupperware Expressions ijsemmer, champagnekoeler of bloemenvaas

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporations
  • Vervaardigingsdatum: 1997

Tupperware Expressions ijsblauwe Wijn-, Champagne, Flessenkoeler

Beschrijving
Mooi exemplaar uit de Expressions serie van Tupperware. Uitgevoerd in de kleur hyacint-blauw. Transparante kunststof ijsemmer of flessenkoeler. Vul hem met ijsblokjes of ijswater. Zet de insteek erin en je hebt een geweldige koeler voor je flessen met dorstlesser. Je kan hem natuurlijk ook gebruiken als schitterende bloemenvaas.

Conditie
Deze Tupperware koeler verkeert in een nette vintage staat met minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving. 

Afmetingen

  • Hoogte: 23 cm.
  • Lengte: 21,5 cm.
  • Breedte: 15 cm.

In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
IJsemmer - champagnekoeler - bloemenvaas - Tupperware

Onderwerp / Thema
Tupperware - Expressions - Bottle cooler

Decoratie
Ribbels

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
IJsblauw

Auteur(s)
Earl Tupper

Uitgever
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware Expressions

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Tweedelig

Tijdperk
1997

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
23,00 cm

Lengte
21,50 cm

Breedte
15,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel