Artikel 135 van 161

Bus voor beschuit van Bolletje met afbeelding van bakker en letters in relief

Artikelnummer: BT-3994-22
€ 7,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Bus voor beschuit van Bolletje met afbeelding van bakker en letters in relief. 

  • Vervaardiger: Identity Design 
  • Vervaardigingsdatum: 1990 / 1999

Beschrijving
Vintage blikken metaalkleurige beschuitbus van Bolletje met versieringen. Afbeelding van het bekende logo met bakker en letters in relief. Bakker naar een ontwerp van Marten Toonder. Deze bus is geschikt voor gewone en volkoren beschuiten!

Conditie
Deze blikken Bolletje beschuitbus verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 23 cm
  • Diameter: 10,2 cm

Bolletje B.V. was tot april 2013 een Nederlands bedrijf dat diverse soorten broodvervangers en banketproducten produceert. In 2013 werd het bedrijf overgenomen door het Duitse Borggreve uit Neuenhaus.

Gerardus Johannes ter Beek (1843-1933) startte aan het einde van 1867 een bakkerswinkel aan de Grotestraat in Almelo, in een pand dat zijn vader Albertus Antonius (1802-1868), die onder andere broodverkoper was, vlak voor zijn dood voor hem had gekocht. Dit bedrijf zou de start zijn van een familiebedrijf dat vanaf halverwege de 20e eeuw bekend zou worden onder de naam Bolletje.

Bolletje ontwikkelde zich tot 's lands grootste beschuitproducent, mede dankzij een uitgekiend reclamebeleid van Jan ter Beek met medewerking van reclamebureau De Zuil uit Enschede. Het bedrijf werd beroemd vanwege de reclamespreuk: "Ik wil Bolletje!", later uitgeroepen tot de reclameslogan van de twintigste eeuw. In 1962 werd overgegaan tot samenwerking met het eveneens in Almelo gevestigde bakkersbedrijf Bachman Bakeries, dat gespecialiseerd was in het produceren van zoutjes.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Zilverkleurige Bolletje beschuitbus

Onderwerp / Thema
Beschuit - productverpakking - Bolletje

Decoratie
Bolletje logo met bakker

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Zilverkleurig

Uitgever
Bolletje

Vervaardiger
Identity Design

Merk
Bolletje

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1990 - 1999

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
23,00 cm

Diameter
10,20 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel