Artikel 11 van 16

Fabeltjeskrant Handpop Meneer de Uil - Fabeltjeskrant

Artikelnummer: SP-3983-22
€ 11,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Fabeltjeskrant Handpop Meneer de Uil - Fabeltjeskrant

  • Vervaardiger: SaraLee/Albert Heijn
  • Bedenker: Leen Valkenier
  • Vervaardigingsdatum: 2009-2010

Meneer de Uil handpop uit de tv-kinderserie 'De Fabeltjeskrant'.

Beschrijving
De Fabeltjeskrant was een dagelijks terugkerende korte uitzending juist voor kinderbedtijd op de Nederlandse televisie over de dagelijkse gebeurtenissen in het Grote Dierenbos in Fabeltjesland. Het nieuws werd voorgelezen door Meneer de Uil. De serie werd ook uitgezonden in Vlaanderen.

Aan het einde van elke aflevering wenst Meneer de Uil de 'kijkbuiskinderen' een goede nachtrust toe. Hij doet dit door middel van een omgekeerde knipoog – oftewel een open knipoog, waarbij de ogen gesloten zijn – met zijn rechteroog (voor de kijkers links).

Conditie
Deze handpop verkeert in een goede staat met normale sporen van gebruik. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Lengte: 30-33 cm.

Meneer de Uil is een belangrijk personage in de televisieserie De Fabeltjeskrant. Meneer de Uil is de verteller van de verhalen; hij praat de diverse scènes aan elkaar door het nieuws uit de Fabeltjeskrant voor te lezen.

Meneer de Uil is een ietwat langdradige en vergeetachtige uil die zijn zinnen vaak onderbreekt met eh en eindigt met jawel! Ook raakt hij soms de draad kwijt tijdens een betoog. Bekende uitspraken van Meneer de Uil zijn: dag, lieve kijkbuiskinderen en oogjes dicht en snaveltjes toe. Frans van Dusschoten heeft de stem van Meneer de Uil ingesproken in De Fabeltjeskrant. 

Zijn eigenlijke naam is Jacob, maar hij wordt doorgaans niet bij naam genoemd. Meneer de Uil neemt zelf vrijwel nooit actief aan de gebeurtenissen deel. In uitzonderlijke gevallen verschijnt Meneer de Uil samen met de andere dieren. Zo sloot hij ooit een aflevering af vanuit het Praathuis omdat het buiten heel hard aan het waaien was en het niet meer veilig was op zijn tak.

In 2022 werd de vaste afscheidsgroet van de uil, oogjes dicht en snaveltjes toe, opgenomen in het woordenboek Dikke Van Dale.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Handpop Meneer de Uil uit de Fabeltjeskrant

Onderwerp / Thema
Fabeltjeskrant - handpop - knuffel

Categorie
Speelgoed

Kleur
Geel - blauw - oranje - wit - zwart

Uitgever
SaraLee

Vervaardiger
Leen Valkenier

Merk
Albert Heijn

Materiaal
Stof

Bijzonderheden
Personage uit De Fabeltjeskrant

Tijdperk
2010

Kwaliteit
Goede gebruikte staat

Hoogte
Ongeveer 33,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel