Artikel 157 van 181

Vintage blikken trommel met afbeelding van prinses Juliana en prins Bernhard met reliëf

Artikelnummer: BT-3916-22
€ 12,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage blikken trommel met afbeelding van prinses Juliana en prins Bernhard met reliëf

  • Vervaardiger: Bekkers & Zoon, Wed. J. (Dordrecht) 
  • Vervaardigingsdatum: 1937

Beschrijving
Rechthoekige vintage blikken trommel voorzien met een scharnierend oversluitdeksel. Rolrand aan onder- en bovenzijde doos en aan het deksel. Het blik is uitgevoerd met een gefelste langsnaad op een van de hoeken. Onderkant bodem heeft een opstaande rand.

De decoratie van dit blik bestaat uit een rijkelijk versierde ondergrond van bloemen (oranje Anjers) en groene bladeren. De decoratie is uitgevoerd in reliëf. Bovenop het deksel zien we het prinselijk paar Juliana en Bernhard. Dit blik werd uitgegeven ter gelegenheid van hun huwelijksdag. 

Op 7 januari 1937 trouwde Juliana met Bernhard in Den Haag. De kerkelijke bevestiging was in de Grote of Sint-Jacobskerk. Het paar vestigde zich in Paleis Soestdijk. 

Conditie
Deze blikken trommel verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 7,5 cm.
  • Lengte: 19,4 cm.
  • Breedte: 11,5 cm.

Juliana der Nederlanden
Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, hertogin van Mecklenburg, prinses van Lippe-Biesterfeld was koningin der Nederlanden van 4 september 1948 tot en met 30 april 1980. De inhuldiging vond plaats op 6 september 1948. Juliana was getrouwd met prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld, met wie zij vier dochters kreeg, en was enig kind uit het huwelijk van koningin Wilhelmina der Nederlanden met prins Hendrik van Mecklenburg-Schwerin.

Bernhard van Lippe-Biesterfeld
Bernhard Leopold Frederik Everhard Julius Coert Karel Godfried Pieter, Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld, geboren als Bernhard Friedrich Eberhard Leopold Julius Kurt Carl Gottfried Peter Graf von Biesterfeld (Jena, 29 juni 1911 – Utrecht, 1 december 2004), was de prins-gemaal van koningin Juliana der Nederlanden.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken trommel met afbeelding van Juliana en Bernhard

Onderwerp / Thema
Blik - trommel - huwelijk - Juliana - Bernhard

Decoratie
Foto Juliana en Bernhard - Anjers

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Goud - zwart - groen - oranje

Vervaardiger
Bekkers & Zoon, Wed. J. (Dordrecht)

Merk
Onbekend

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel - uitgegeven tergelegenheid van het huwelijk tussen Juliana en Bernhard

Tijdperk
1937

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
7,50 cm

Lengte
19,40 cm

Breedte
11,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel