Artikel 38 van 68

Vintage spel "De Uitbrekers" van Ravensburger uit 1988

Artikelnummer: SP-3897-22
€ 8,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage spel "De Uitbrekers" van Ravensburger uit 1988

  • Vervaardiger: Ravensburger
  • Vervaardigingsdatum: 1988

Beschrijving
Een vluchtpoging! Welke boef is het slimst en pakt de beste vluchtboot? Er wordt gedrongen, geblokkeerd en daarbij worden risico's zo veel mogelijk vermeden. Er wordt gewed; in welke volgorde komen de 7 boeven in de boten?

Elke speler schrijft bij aanvang de volgorde op waarin hij denkt dat de 7 boeven in de boten zullen komen. Iedereen probeert tijdens het spel de volgorde in zijn voordeel te beïnvloeden, want elke goed voorspelde plaats levert punten op.

Een leuk en origineel spel omdat iedereen elke speelsteen mag aanraken. Je kent elkaars bedoelingen niet en dat zorgt voor sfeer rond de tafel.

Inhoud:
- 1 speelbord
- 7 speelstenen (de boeven)
- 7 gekleurde dobbelstenen
- 1 speciale dobbelsteen
- spelregels

Conditie
Dit spel verkeert in een goede vintage staat met minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat doos

  • Hoogte: 3,5 cm.
  • Lengte: 27 cm.
  • Breedte: 19 cm.

Ravensburger is een fabrikant van gezelschapsspellen en puzzels met de hoofdzetel in Ravensburg, Baden-Württemberg, Duitsland.

Het was de Duitser Otto Robert Maier die Ravensburger heeft opgericht in het jaar 1883. Otto Robert Maier vernoemde zijn pas opgerichte bedrijf naar de plaats waar hij op dat moment verbleef: de stad Ravensburg. Het bedrijf begon met het uitbrengen van instructieboeken voor werklieden en architecten. Op deze manier kreeg hij genoeg financiële zekerheid om te doen wat hij het liefst wilde.

In 1884 kwam dan ook zijn eerste handgemaakte bordspel uit: "Journey around the world". In het Nederlands kwam het spel uit onder de naam "Een reis om de wereld" gebaseerd op het gelijknamige boek. In het jaar 1900 werd de naam "Ravensburger Games" officieel geregistreerd, en in het jaar 1912 werden vele bordspellen verkocht in West-Europa.

In 1962 groeide het bedrijf sterk. In het jaar 1964 opende Ravensburger fabrieken in onder andere Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Na 1964 splitste het bedrijf zich in twee takken. Een tak begon met het uitgeven van boeken en de andere tak met het uitgeven van gezelschapsspellen.

Het grootste succes van Ravensburger is het Memory spel. Dit spel, dat in 1959 uitkwam, was meteen het best verkochte spel van het jaar. Kenmerkend aan het Memory spel is dat het vaker gewonnen wordt door kinderen. Dit komt doordat hun kortetermijngeheugen beter is dan dat van volwassenen. Sinds 1959 zijn er al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Ravensburger is koploper op het gebied van puzzels en bordspellen. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vintage familiespel van Ravensburger

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
Aantal spelers: 2 - 6

Leeftijd
Vanaf 10 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Taal van spelregels
Nederlands

Speelduur
15 tot 45 minuten

Auteur(s)
Ravensburger

Uitgever
Ravensburger B.V. Amersfoort

Vervaardiger
Ravensburger

Merk
Ravensburger

Materiaal
Hout - papier - karton - plastic

Bijzonderheden
Compleet met Nederlandstalige spelregels

Tijdperk
1988

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
3,50 cm

Lengte
27,00 cm

Breedte
19,00 cm

Inhoud
Compleet!

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel