Artikel 140 van 161

Vintage blik De Gruyter's Koffie - Thee - Cacao

Artikelnummer: BT-3891-22
€ 22,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage blik De Gruyter's Koffie - Thee - Cacao

  • Vervaardiger: De Gruyter
  • Vervaardigingsdatum: 1930

Beschrijving
Dit vintage blik van de Gruyter voor Koffie, Thee en Cacao heeft een rechthoekige vorm en is uitgevoerd met een scharnierend deksel met een oversluitende rand. De decoratie van dit blik bestaat uit een goudkleurige ondergrond en is verder voorzien van guirlandes in stilistische vormen van bloemen en bladeren in de kleuren groen en roze/rood. 

Het deksel is voorzien van de tekst: De Gruyter's Koffie - Thee - Cacao. Bijzonder is dat ook de binnenkant van het deksel in dezelfde decoratie is versierd.

Een zeer decoratief blik voor de verzamelaar van blikken in het algemeen en voor de verzamelaar van "De Gruyter" in het bijzonder.

Conditie
Dit blik van de Gruyter voor koffie, thee en cacao verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 10 cm
  • Lengte: 22 cm.
  • Breedte: 12,5 cm.

De Gruyter was een winkelketen in Nederland, in de 19e eeuw en 20e eeuw (tot 1976). Op het hoogtepunt waren er meer dan 550 winkels en bijna 7.500 werknemers.

Een belangrijk element in de verkooppolitiek was het geven van 10% korting bij inlevering van de kassabonnen. De slagzin van De Gruyter luidde dan ook: En betere waar èn tien procent, alleen De Gruyter. 

Als klantenbinder gaf De Gruyter vanaf 1948 elke week een klein cadeautje weg voor kinderen: het legendarische Snoepje van de week. Het werd geïntroduceerd toen na de Tweede Wereldoorlog de suiker van de bon ging en er te veel suiker in aanbod was. Bij enkele guldens aan boodschappen werd ongevraagd snoep voor de kinderen meegegeven. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Bewaarblik voor Koffie, Thee en Cacao van De Gruyter

Onderwerp / Thema
De Gruyter - productverpakking - bewaarblik - bewaartrommel - koffie - thee - cacao

Decoratie
Guirlandes van gestileerde bloemen en blad

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Goud - groen - roze - rood - bruin

Uitgever
De Gruyter

Merk
De Gruyter

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel met decoratie aan de binnenzijde

Tijdperk
1930

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
10,00 cm

Lengte
22,00 cm

Breedte
12,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel