VERKOCHT

Vorige Artikel 490 van 770 Volgende

Blikken boeksimulant of blik in boekvorm met oranje leerimitatie, Gourmets Delight voor VICTORIA

Artikelnummer: BT-3886-22

Blikken boeksimulant of blik in boekvorm met oranje leerimitatie, Gourmets Delight voor VICTORIA

  • Vervaardiger: Nederlands wed. J. Bekkers & zoon 
  • Vervaardigingsdatum: 1900 / 1940 

Victoria Biscuit blik boekvorm Gourmets Delight.

Boeksimulant; Victoria Biscuit blik in boekvorm van rond 1930. Prachtige boeksimulant versierd met edelstenen op de hoeken en erg gedetailleerd. De productie van dit Victoria Biscuit blik in boekvorm "Gourmets Delight" is in 1940 gestopt. 

Beschrijving  
Vintage blik met een rechthoekige vorm in de gedaante van een boek uitgevoerd met een uitstekende kaft en rechte bladsnede. Het blik is voorzien van een scharnierend indrukdeksel. De scharnieren betreffen omhangscharnieren met drie losse lipjes. De naden zijn gevouwen in de kaft van het boek cq blik.

De decoratie van dit blik bestaat uit een rood-oranje ondergrond met leerimitatie kaft. Verder is het blik uitgevoerd met sierranden in goudreliëf en edelstenen. Op de voorzijde van de kaft staat een goudkleurig medaillon met daarin de boektitel, welke ook aanwezig is op de rug, ribben van het boek. Tekst: "Gourmets Delight. Victoria Holland G.D.". 

Conditie
Deze blikken boekvorm verkeert in een erg goede vintage staat normale minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat 

  • Hoogte: 5,1 cm. 
  • Lengte: 24 cm. 
  • Breedte: 17,5 cm. 

Victoria was een koekjes- en chocoladefabriek die ontstaan is in België in 1896. Bekendheid verwierf de onderneming vooral door het gelijknamige chocolademerk. Op het hoogtepunt van haar bestaan bezat de onderneming fabrieken in Koekelberg, in het Nederlandse Dordrecht en in het Franse Boulogne-Billancourt en waren er circa 4000 werknemers.

De koekjesproductie werd verhuisd naar Victoria-Dordrecht dat ondertussen volledig in handen was van Gebeco. Het gebouw werd opgesplitst en gebruikt door verscheidene bedrijven om ten slotte in 2002 omgevormd te worden tot bewoning. De gemeente Koekelberg kocht het centrale gedeelte met de bedoeling om er het Belgian Chocolate Village in te huisvesten.

Gebeco kwam in 1978 in handen van Générale Biscuit, dat zelf ontstaan was door de fusie van de koekjesfabrieken Céraliment en LU Brun.

Koekjesproductie
In Dordrecht bouwde Victoria ten zuiden van de stad een nieuwe moderne fabriek die in 1980 geopend werd. In 1986 werd Générale Biscuit overgenomen door BSN-Gervais-Danone dat in 1994 haar naam wijzigde in Groupe Danone. De groep koos ervoor om voluit het koekjesmerk LU te promoten. Tot in 1992 werd er in Dordrecht nog geproduceerd onder de merknaam Victoria. In 2002 sloot uiteindelijk ook de koekjesfabriek en werd de productie overgebracht naar Herentals in België. Het gebouw werd verkocht aan Continental Bakeries-Haust.

Land van herkomst
Nederland - Holland (Dordrecht)

Soort object
Boeksimulant - blik in boekvorm - Victoria Biscuit blik boekvorm Gourmets Delight

Onderwerp / Thema
Boek - blik - boeksimulant - bescuitblik - koekblik - koekjes van Victoria - verpakking

Decoratie
Blikken doos in boekvorm - Oranje leerimitatie, Gourmets Delight voor VICTORIA

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Oranje/rood - rood - goud - groen

Uitgever
Victoria

Vervaardiger
Nederlands wed. J. Bekkers & zoon

Merk
Victoria - Gourmets Delight

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Boeksimulant - Blikken koektrommel in de vorm van een boek - scharnierend invallend deksel

Tijdperk
1900 - 1940

Kwaliteit
Nette originele vintage staat

Hoogte
5,10 cm

Lengte
24,00 cm

Breedte
17,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2023 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel