Artikel 533 van 676

Vintage blauwe Tupperware Expressions botervloot

Artikelnummer: TW-3846-22
€ 4,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage blauwe Tupperware Expressions botervloot

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: 1997

Beschrijving
Blauw transparante botervloot van Tupperware uit de Impressions serie. Bestaande uit tray met deksel. De beste plek voor het opbergen van boter. Mooi design en handig voor op tafel. 

Conditie
Deze Tupperware botervloot verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Vooral krassen op de tray zelf. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 8 cm.
  • Lengte: 17,5 cm.
  • Breedte: 9 cm.

Tupperware
In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Earl Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land/Plaats van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Botervloot

Onderwerp / Thema
Boter - vloot - tafelaccessoire

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Blauw

Auteur(s)
Earl Tupper

Uitgever
Tupperware Brands Corporation

Vervaardiger
Tupperware

Merk
Tupperware - Expressions serie

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Losse tray met deksel

Tijdperk
1997

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
8,00 cm

Lengte
17,50 cm

Breedte
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel