VERKOCHT

Artikel 31 van 1128

Vintage Fisher Price Shape sorter, Baby's First Blocks 1977 blokkenvorm, baby's eerste speelgoed...

Artikelnummer: SP-3809-21

VERKOCHT


Vintage Fisher Price Shape sorter, Baby's First Blocks 1977 blokkenvorm, baby's eerste speelgoed...

  • Vervaardiger: Fisher-price Toys, East Aurora, New York
  • Vervaardigingsdatum: 1977

Beschrijving
Vintage blokkenvorm uit 1977 van Fisher Price. Oud Fisher Price speelgoed uit 1977 'Baby's First Blocks'. In een goede vintage staat. Het mooiste speelgoed voor in de babykamer. Zowel ter decoratie of om echt mee te spelen!

Gele bus en blauw deksel met openingen waar de helder rode, blauwe en groen gevormde blokken precies in passen. Inclusief de bijbehorende 3 blauwe ronde vormen, 3 vierkante rode vormen en 3 groene driehoeken

Conditie
Deze blokkenvorm van Fisher Price verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 19 cm. 
  • Diameter: 14 cm. 

Fisher-Price werd in 1930 opgericht door Herman Fisher, Helen Schelle, Irving Price en zijn vrouw Margaret Evans Price. De naam kwam tot stand door twee van de drie achternamen van de oprichters met elkaar te combineren. Fisher had eerder ervaring opgedaan in de productie en verkoop van spellen, terwijl Schelle een eigen speelgoedwinkel had gehad. 

Het eerste speelgoed werd gemaakt van stevig metaal en hout van de gele den, wat daardoor bijna niet versplinterde. Vanaf vrijwel het begin liep de verkoop goed. Vanaf het begin van de jaren 50 begon Fisher-Price met de productie van plastic speelgoed. In het decennium daarop werd een nieuwe speelgoedlijn gelanceerd. Met de Play Family, tegenwoordig bekend onder de naam Little People, zou Fisher-Price uitgroeien tot een wereldwijd bekend merk. 

Herman Fisher ging in 1969 op 71-jarige leeftijd als de laatste oprichter met pensioen. Quaker Oats Company kocht het bedrijf in datzelfde jaar. In 1991 ging Fisher-Price naar de beurs, maar kwam in 1993 in handen van Mattel en verdween daarmee ook weer van de beurs. 

Sinds het begin van haar bestaan heeft Fisher-Price ongeveer vijfduizend verschillende soorten speelgoed op de markt gebracht. 

Land/Plaats van herkomst
USA - Amerika - East Aurora, New York

Soort object
Blokkenvorm van Fisher-Price

Onderwerp / Thema
Baby - peuter - speelgoed - vormen - passen en meten

Categorie
Vintage speelgoed

Kleur
Geel - blauw - rood - groen

Leeftijd
Vanaf 1½ jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Auteur(s)
Herman Fisher, Helen Schelle, Irving Price, Margaret Evans Price

Uitgever
Fisher-price Toys, East Aurora, New York

Vervaardiger
Fisher-Price toys

Merk
Fisher-Price

Materiaal
Plastic - kunststof

Bijzonderheden
Inclusief 9 vormen

Tijdperk
1977

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
19,00 cm

Diameter
14,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel