Vorige Artikel 7 van 23 Volgende

Vintage plastic jaren 70 handcitruspers van Emsa in rood met wit

Artikelnummer: PD-3766-21
€ 7,50
Voorraad 1 stuk

Vintage plastic jaren 70 handcitruspers van Emsa in rood met wit

  • Vervaardiger: Emsa
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Vintage jaren 70 handcitruspers van Emsa in de kleurcombinatie rood met wit. Deze handcitruspers bestaat uit twee delen, een perskop met opvangbak en een zeef voor het opvangen van pitten en pulp. De opvangbak met kegel is tevens voorzien van een greep een schenktuit. Om de citrusvruchten uit te persen dien je die op de pers te zetten en daarna met je hand en de vrucht draaibewegingen te maken. Gemerkt onderaan de greep met "Emsa".

Het uiterlijk van een slagschip, maar toch een handzaam formaat. Deze vrolijke en heldere citruspers gemaakt door EMSA zal zeker extra kleur aan uw keuken geven.

Conditie
Deze handcitruspers verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 10 cm.
  • Lengte: 17 cm.
  • Diameter: 13,5 cm.

De citruspers is een apparaat voor het uitpersen van het sap uit citrusvruchten, zoals sinaasappel, citroen en grapefruit.

Een handpers bestaat veelal uit twee delen, een kan en een perskop. Om de citrusvruchten uit te persen dien je die op de pers te zetten en daarna met je hand en de vrucht draaibewegingen te maken. Er zijn ook handpersen die een draaimechaniek hebben waarmee de vrucht in beweging wordt gebracht.


Emsa GmbH is een innovatieve middelgrote (MKB) Duitse fabrikant van consumentenartikelen, keukengerei, tuinbenodigdheden en tuinaccessoires die een internationaal erkend handelsmerk voor verschillende niches heeft weten te vestigen.

Emsa werd op 1 april 1949 opgericht door Franz Wulf als "Franz Wulf & Co Plasticwarenfabrik" in Greven.

Een kleine druppelvanger gemaakt van plastic en gevormd als een vlinder was het eerste product van het bedrijf. Na druppelvangers van verschillende vormen begon het bedrijf gebaksnijwielen, ijszakken en vergelijkbare keukenaccessoires te produceren.

Op 1 oktober 1956 verhuisde het bedrijf van Greven naar een groter pand in Emsdetten en voegde het gebruiksvoorwerpen voor bloemisterij toe aan het assortiment.

Tegen de achtergrond van hun locatie in Emsdetten en de hoofdrivier Ems werd de naam van het bedrijf gewijzigd van "Franz Wulf & Co Plasticwarenfabrik" in het huidige "EMSA" op 29 december 1964.

De slogan van EMSA "Denk slim, wees gelukkig" is door de jaren heen hetzelfde gebleven, zelfs na de overname door Groupe SEB.

In 1971 werd het nieuwe logo geïntroduceerd en wordt sindsdien gebruikt om de producten van het bedrijf rechtstreeks vanuit hun hoofdkantoor in Emsdetten en via meer dan 50 bijbehorende distributiekanalen te distribueren. In Emsdetten zijn er momenteel meer dan 250 mensen werkzaam voor fabricage, productontwikkeling en administratie.

Land van herkomst
West-Duitsland

Soort object
Handcitruspers - citruspers

Onderwerp / Thema
Citruspers - persen - sap - citrusvrucht - sinaasappel - citroen - grapefruit

Categorie
Plastic Design

Kleur
Rood - wit

Uitgever
Emsa GmbH

Vervaardiger
Emsa GmbH

Merk
Emsa

Materiaal
Kunststof - plastic

Bijzonderheden
Bestaande uit twee delen

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
10,00 cm

Lengte
17,00 cm

Diameter
13,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel