Vorige Artikel 9 van 23 Volgende

Hoog vierkant model koelbox van Curver in rood, wit, zwart. Vintage staat, jaren 70

Artikelnummer: PD-3755-21
€ 27,95
Voorraad 1 stuk

Hoog vierkant model koelbox van Curver in rood, wit, zwart. Vintage staat, jaren 70.

  • Vervaardiger: Curver Benelux B.V.
  • Vervaardigingsdatum: jaren 60 - 70

Beschrijving
Schitterende vintage koelbox van Curver in rood, wit en zwart. Dit hoge vierkante model is vrij zeldzaam. Rode buitenkant, wit interieur en een zwart opklapbaar handvat.

Mooi exemplaar voor in de retro-vintage keuken of voor op de camping. Zowel geschikt voor koude als voor warme dranken en etenswaren.

  • Koud: De mee te nemen etenswaren of dranken vooraf koelen. De reeds in uw bezit zijnde of nog aan te schaffen koelelementen ± 12 uur voor gebruik in het vriesvak van uw koelkast leggen. Vlak voor het vertrek, de gekoelde artikelen in uw koelbox plaatsen en tussen of op de artikelen de koel-elementen. Teneinde het koeleffect van uw koelbox zolang mogelijk te handhaven, verdient het aanbeveling de koelbox zo weinig en kort mogelijk te openen.
     
  • Warm: Uw koelbox kan ook gebruikt worden om warme etenswaren en dranken mee te nemen. Hiertoe dient u de artikelen warm in de koelbox te plaatsen. De koelelementen worden hier uiteraard niet bij gebruikt 😊 Het openen van de koelbox moet u ook in dit geval tot een minimum beperken.

Conditie
Deze Curver koelbox verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte:  38 cm. (49 cm met handvat omhoog)
  • Lengte: 28 cm (30 cm met handvat)
  • Breedte: 28 cm (30 cm met handvat)

Curver Benelux BV, bekend van de merknaam Curver, is een van oorsprong Nederlandse producent van huishoudelijke artikelen van kunststof. De producten van het bedrijf worden verkocht door winkelketens in Europa en daarbuiten. Curver begon in 1949 als klein familiebedrijf en werd een van de pioniers in het gebruik van kunststoffen bij de fabricage van producten voor dagelijks gebruik. Het bedrijf maakt anno 2015 deel uit van de grootste producent van kunststofartikelen in Europa.

De zwagers Pierre Curtius en Ad Verschuren starten in mei 1949 in Tilburg met het produceren van buisglas voor de farmaceutische en cosmetische industrie. Het bedrijf kreeg de naam Curver, een samentrekking van de achternamen van initiatiefnemers. Drie jaar later verhuisde het bedrijf naar het nabijgelegen Rijen.

Vanaf 1954 maakte Curver de afsluitdopjes van hun buisglas uit plastic. Veel bedrijven stonden toen nog sceptisch tegenover het gebruik van kunststof. Men wees op de degelijkheid van traditionele materialen als hout, metaal en glas. Omdat Curver als een van de eerste ondernemingen oog heeft voor de mogelijkheden van kunststof ontwikkelt het bedrijf zich tot trendsetter op dit gebied. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Koelbox van Curver

Onderwerp / Thema
Koelen - dranken - etenswaren

Categorie
Plastic Design

Kleur
Rood - wit - zwart

Auteur(s)
Pierre Curtius en Ad Verschuren

Uitgever
Curver Benelux B.V.

Vervaardiger
Curver Benelux B.V.

Merk
Curver

Materiaal
Plastic - kunststof

Bijzonderheden
Zeldzamer hoog vierkant model

Tijdperk
Jaren 60 - 70

Kwaliteit
Goede vintage staat met sporen van gebruik

Hoogte
38,00 cm - 49,00 cm

Lengte
28,00 cm - 30,00 cm

Breedte
28,00 cm - 30,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel