Artikel 26 van 29

Vintage Curver plastic broodtrommel in oranje met witte klep

Artikelnummer: PD-3744-21
€ 11,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Curver plastic broodtrommel in oranje met witte klep

  • Vervaardiger: Curver
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 60

Beschrijving
Leuke vintage brooddoos uit de jaren 60 in lichtgewicht kunststof van Curver Deze broodtrommel is uitgevoerd in oranje met een wit klepdeksel met greep. In twee delen uit elkaar te halen en gemakkelijk schoon te houden.

Conditie
Deze jaren 60 brooddoos van Curver verkeert in een vintage staat met diverse sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 16,5 cm.
  • Lengte: 44 cm.
  • Breedte: 25 cm.

Curver Benelux BV, bekend van de merknaam Curver, is een van oorsprong Nederlandse producent van huishoudelijke artikelen van kunststof. De producten van het bedrijf worden verkocht door winkelketens in Europa en daarbuiten. Curver begon in 1949 als klein familiebedrijf en werd een van de pioniers in het gebruik van kunststoffen bij de fabricage van producten voor dagelijks gebruik. Het bedrijf maakt anno 2015 deel uit van de grootste producent van kunststofartikelen in Europa.

De zwagers Pierre Curtius en Ad Verschuren starten in mei 1949 in Tilburg met het produceren van buisglas voor de farmaceutische en cosmetische industrie. Het bedrijf kreeg de naam Curver, een samentrekking van de achternamen van initiatiefnemers. Drie jaar later verhuisde het bedrijf naar het nabijgelegen Rijen.

Vanaf 1954 maakte Curver de afsluitdopjes van hun buisglas uit plastic. Veel bedrijven stonden toen nog sceptisch tegenover het gebruik van kunststof. Men wees op de degelijkheid van traditionele materialen als hout, metaal en glas. Omdat Curver als een van de eerste ondernemingen oog heeft voor de mogelijkheden van kunststof ontwikkelt het bedrijf zich tot trendsetter op dit gebied. 

Land van herkomst
Nederland - holland

Soort object
Brooddoos - broodtrommel

Onderwerp / Thema
Brood - broodjes - bewaren - opbergen - keuken

Categorie
Plastic Design

Kleur
Oranje - wit

Uitgever
Curver

Merk
Curver

Materiaal
Kunststof - plastic

Bijzonderheden
Klapdeksel

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
16,50 cm

Lengte
44,00 cm

Breedte
25,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel