VERKOCHT

Artikel 1030 van 1096

Vintage kunststof jaren 70 schoenpoetsdoos met klapdeksel van Curver in beige en bruin

Artikelnummer: PD-3678-21

Vintage kunststof jaren 70 schoenpoetsdoos met klapdeksel van Curver in beige en bruin

  • Vervaardiger: Curver
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Kunststof / plastic schoenpoetsdoos van het Nederlandse merk CURVER uit begin jaren 70. De doos heeft een scharnierend klapdeksel waaronder plaats is in verschillende vakken voor het opbergen van bborstels, doeken schoensmeer en meer... Gemerkt aan de bovenkant van het deksel met 'Curver' en aan de onderkant met 'Curver made in Holland'.

Deksel in donkerbruin met een geribbeld patroon. Doos in de kleur beige. Schitterende schoenpoetsdoos die tevens als steun dienst doet.

Conditie
Deze kunststof schoenpoetsdoos van Curver verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 10 cm.
  • Lengte: 35 cm.
  • Breedte: 25 cm.

Curver Benelux BV, bekend van de merknaam Curver, is een van oorsprong Nederlandse producent van huishoudelijke artikelen van kunststof. De producten van het bedrijf worden verkocht door winkelketens in Europa en daarbuiten. Curver begon in 1949 als klein familiebedrijf en werd een van de pioniers in het gebruik van kunststoffen bij de fabricage van producten voor dagelijks gebruik. Het bedrijf maakt anno 2015 deel uit van de grootste producent van kunststofartikelen in Europa.

De zwagers Pierre Curtius en Ad Verschuren starten in mei 1949 in Tilburg met het produceren van buisglas voor de farmaceutische en cosmetische industrie. Het bedrijf kreeg de naam Curver, een samentrekking van de achternamen van initiatiefnemers. Drie jaar later verhuisde het bedrijf naar het nabijgelegen Rijen.

Vanaf 1954 maakte Curver de afsluitdopjes van hun buisglas uit plastic. Veel bedrijven stonden toen nog sceptisch tegenover het gebruik van kunststof. Men wees op de degelijkheid van traditionele materialen als hout, metaal en glas. Omdat Curver als een van de eerste ondernemingen oog heeft voor de mogelijkheden van kunststof ontwikkelt het bedrijf zich tot trendsetter op dit gebied. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Schoenpoetsdoos

Onderwerp / Thema
Schoenen poetsen - poetsdoos - opbergen - schoenpoets - schoenenborstel

Categorie
Plastic design

Kleur
Beige - donkerbruin

Vervaardiger
Curver Benelux BV

Merk
CURVER

Materiaal
Kunststof - plastic

Bijzonderheden
Scharnierend klapdeksel

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat met sporen van gebruik

Hoogte
10,00 cm

Lengte
35,00 cm

Breedte
25,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel