VERKOCHT

Artikel 2 van 15

Vintage gele ovenschaal of dekschaal van Arcopal France opale met wit deksel

Artikelnummer: AFO-3657-21

Vintage gele ovenschaal of dekschaal van Arcopal France opale met wit deksel

  • Vervaardiger: Verrerie Cristallerie d'Arques - Arc International
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 60

Beschrijving
Deze zonnige jaren 60 Arcopal France opaal glazen ovenschaal of dekschaal heeft een gespoten gele buitenkant en is van binnen en aan de onderkant wit, evenals het deksel. 

Gemaakt van mooi en stevig opaalglas. 

Arcopal France Opale is, hoewel niet meer in productie, nog steeds heel erg bekend en veel gezocht verzamelwaar. Het melk- of opaalglas werd gemaakt volgens een speciaal proces, waardoor het sterker is dan porselein of keramiek. Deze vintage serie van opaalglas door Arcopal France is zeer gezocht en erg gewild. De schaal verkeert in een goede vintage staat. 

Geweldige jaren 60 schaal voor de sier of voor dagelijks gebruik. 

Conditie
Deze ovenschaal of dekschaal verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 8 cm. Met deksel 12 cm.
  • Diameter: 20 cm. 23,5 met greep.

Arcopal France Opale is een soort glaswerk dat populair was in het midden van de 20e eeuw. Het is gemaakt van gehard glas, een type glas dat behandeld is met hitte en chemicaliën om het duurzamer en bestendiger tegen breuk te maken.

Arcopal France Opale glaswerk werd voor het eerst geproduceerd in de jaren 50 door het Franse bedrijf Arc International. Het werd snel populair vanwege het lichte gewicht en duurzame en aantrekkelijke ontwerp. Het glaswerk werd uitgevoerd in diverse schitterende kleuren.

Een van de unieke kenmerken van Arcopal France Opale glaswerk is zijn opalescente uiterlijk. Het glas heeft een melkachtige, doorschijnende kwaliteit die het een kenmerkende uitstraling geeft. De opalescentie wordt bereikt door opacifiers aan het glas toe te voegen tijdens de productie. Opalescentie is een vorm van lichtverstrooiing.

Arcopal France Opale glaswerk werd veel geëxporteerd en werd populair in veel landen over de hele wereld. Het werd vaak gebruikt voor dagelijks servies en was ook populair voor speciale gelegenheden en evenementen.

Vandaag de dag is Arcopal France Opale glaswerk nog steeds erg in trek en wordt het vaak verzameld door liefhebbers van vintage glaswerk. Het wordt gewaardeerd om zijn duurzaamheid, aantrekkelijke ontwerp en historische betekenis als een mid-century klassieker.

Land/Plaats van herkomst
Frankrijk

Soort object
Ovenschaal - dekschaal - vuurvaste schaal

Onderwerp / Thema
Oven - vuurvast - schaal - dinner - tafel - keuken

Categorie
Servies - Arcopal France Opale

Kleur
Geel - wit

Uitgever
Arc International

Vervaardiger
Verrerie Cristallerie d'Arques

Merk
Arcopal France Opale

Materiaal
Gehard opaalglas

Bijzonderheden
Vuurvast

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
8,00 cm - 12,00 cm incl. deksel

Lengte
23,50 cm met greep

Breedte
20,00 cm

Diameter
20,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel