VERKOCHT

Artikel 909 van 1119

Groot hoog rechthoekig bewaarblik voor koffie van Douwe Egberts

Artikelnummer: BT-3650-21

Groot hoog rechthoekig bewaarblik voor koffie van Douwe Egberts

  • Vervaardiger: Douwe Egberts
  • Vervaardigingsdatum: na 2000

Beschrijving
Groot hoog rechthoekig koffieblik / voorraadblik van Douwe Egberts uitgevoerd met een los oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een zwarte ondergrond met rode en goudkleurige details. Afbeelding van koffieschenkende dame en de reclame-uiting: "anno 1753" vrij uitgevoerd naar het originle blik uit de jaren 20 van de vorige eeuw.

De conditie van het blik is redelijk tot goed. Zeer verzamelwaardig. 

Conditie
Deze hoge blikken koffiebus verkeert in een goede staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 36 cm.
  • Lengte: 23,5 cm.
  • Breedte: 23,5 cm.

Douwe Egberts (of DE) is een Nederlandse onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Het bedrijf werd opgericht in 1753.

Douwe Egberts is ontstaan toen Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses van zijn geboortedorp Idskenhuizen naar het nabijgelegen Joure verhuisden om daar op 11 maart 1753 een "winkel in koloniale waren" te beginnen. Douwes en zijn vrouw verkochten artikelen die 'tot de genoegens van het dagelijks leven behoren', waaronder ook kruidenierswaren, chocolade en zuidvruchten.

In 1780 werd het bedrijf overgedragen aan zoon Douwe Egberts (1755-1806) - wiens naam het bedrijf nog steeds draagt - en diens vrouw Ymke Jacobs Visser. D.E. hield zich bezig met de bewerking en het mêleren van koffie, thee en tabak.

Onder leiding van zoon Douwe Egberts werd het bedrijf uitgebreid buiten de stadsgrenzen van Joure. Daarmee werd hij niet alleen de naamgever, maar ook de grondlegger van de expansie van het bedrijf. Na het overlijden van Egberts in 1806 werd het bedrijf voortgezet door zijn tweede vrouw Lysbeth Mintjes.

Douwe Egberts is verantwoordelijk voor het aanplanten van de Haulsterbossen.

Na de Tweede Wereldoorlog begon het bedrijf aan de internationale expansie door vestigingen te openen in Frankrijk, Spanje en Denemarken, en vanaf 1948 ook in België. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Koffieblik - grote voorraadbus voor koffie

Onderwerp / Thema
Koffie - voorraad - blik - bewaren - productverpakking - opbergen

Decoratie
Koffieschenkende dame

Categorie
Vintage blikken & trommels

Kleur
Zwart - goud - rood - wit

Uitgever
Douwe Egberts B.V. Joure

Vervaardiger
Douwe Egberts Joure

Merk
Douwe Egberts

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
Na 2000

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
36,00 cm

Lengte
32,50 cm

Breedte
32,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel