Artikel 485 van 593

Vintage Tupperware expresions olie en azijnstel

Artikelnummer: TW-3611-21
€ 14,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Tupperware expresions olie en azijnstel 

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: 1996

Beschrijving
Mooie tafelset van Tupperware bestaande uit een olie en azijnflesje uit de expressions serie. Mooie transparante kleurcombinaties in ijsblauw,  knaloranje en mintgroen.

Het olie en azijnflesje hebben een kleine klikdop, waarna je gemakkelijk kunt schenken. Beide flesjes zijn ook voorzien van een schroefdop, zodat ze gemakkelijk zijn bij te vullen.

Echte sieraden voor op de eettafel.

Conditie
Deze Expressions Tupperware olie-en azijnset verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 18,5 cm. 
  • Diameter: 8 cm. 
  • Inhoud: 350 ml

Tupperware
In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Olie en azijnstel

Onderwerp / Thema
Tafelaccessoire - keukenaccessoire

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
IJsblauw - knaloranje - mintgroen

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Klikdop en schroefdop

Tijdperk
1996

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
18,50 cm

Diameter
8,00 cm

Inhoud
350 ml

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel