VERKOCHT

Artikel 38 van 2852

Vintage koekblik van Peijnenburg voor Couque de Paris met afbeeldingen van Parijs

Artikelnummer: BT-3552-21

Vintage koekblik van Peijnenburg voor Couque de Paris met afbeeldingen van Parijs. 

  • Vervaardiger/opdrachtgever: Koninklijke Peijnenburg BV
  • Vervaardigingsdatum: 1980 / 1989

Beschrijving
Rechthoekige vintage blikken trommel van Pijnenburg voor het bewaren van peperkoek / ontbijtkoek. Rechthoekige trommel met tekeningen van Parijs voor ontbijtkoek van Peijnenburg. Onder andere Moulin Rouge, Cancan en Eiffeltoren. Dit blik is uitgevoerd met een los oversluitdeksel. Het blik is nog goed van kleur.

Conditie
Dit blik verkeert in een vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving. 

Formaat

  • Lengte: 24 cm. 
  • Hoogte: 8 cm. 
  • Breedte: 10 cm. 

Koninklijke Peijnenburg B.V. is een producent van ontbijtkoek onder de merknamen Peijnenburg en Wieger Ketellapper. Het bedrijf heeft vestigingen in Geldrop en Sintjohannesga. In 1983 kreeg de onderneming het predicaat Koninklijk.

De oorsprong van het bedrijf is terug te voeren tot 1883, toen Harry Peijnenburg een bakkerij in Geldrop bezat. Het geleidelijk groeiende bedrijf werd in 1915 gesplitst, waarbij zoon Harry het brood en banket overnam, en zoon Johan (mijnheer Han) zich specialiseerde in koek en banket. In 1917 werd de koekfabriek opgericht onder de naam De Bijenkorf. In 1920 werkten er 22 mensen. Het bedrijf vestigde zich op de huidige locatie en breidde zich sterk uit. In 1952 werd het omgezet in een Naamloze Vennootschap. In 1954 werd een nieuwe fabriek in gebruik genomen, nog steeds in het centrum van Geldrop.

In 1982 werd Klinkhamers Koekfabrieken B.V., te Uithuizen overgenomen. Dit bedrijf fabriceert gemberkoek en Groninger koek.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken trommel - blikken doos - koektrommel

Onderwerp / Thema
Koek - peperkoek - ontbijtkoek - Parijs - Peijnenburg

Decoratie
Sfeerbeelden Parijs - Moulin Rouge - Eifeltoren - Seine - Cancan

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Blauw - oranje - meerkleurig

Uitgever
Koninklijke Peijnenburg B.V.

Merk
Peijnenburg

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
1980 - 1989

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
8,00 cm

Lengte
24,00 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel