VERKOCHT

Artikel 37 van 2859

Nostalgisch vintage Brabantia huishoud-geldkistje in de kleur groen met sleuteltje

Artikelnummer: RV-3551-21

Nostalgisch vintage Brabantia huishoud-geldkistje in de kleur groen met sleuteltje.

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1950 - 1960

Beschrijving
Een mooie vintage spaarpot voor huishoudelijk gebruik van het merk Brabantia. Rechthoekig en met afgeronde hoeken. Uitgevoerd met een scharnierend deksel. De decoratie bestaat uit een donkergroene ondergrond met witte sierletters. Voorzien van een goedwerken slot en met een sleutel. De spaarpot is verdeeld in zeven vakken met elk een geldsleuf. Ieder vak is een aparte reservering. Op het groene blik de teksten: "kolen", "gas licht", "huishoud-art.", "vakantie", "belasting" en "diversen".

In de Jaren vijftig werden dit soort huishoud-geldkistje vaak gebruikt, zodat men aan het eind van de maand niet te kort zou komen.

Conditie
Deze schitterende blikken spaarpot verkeert in een nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 6 cm.
  • Lengte: 30 cm.
  • Breedte: 9 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken huishoud-geldkistje van Brabantia

Onderwerp / Thema
Spaarpot - houder - geldkistje - huishouding

Decoratie
Witte sierletters op groen oppervlak

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Groen - wit

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Groene uitvoering - Met slot en sleutel

Tijdperk
1950 - 1960

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
6,00 cm

Lengte
30,00 cm

Breedte
9,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel