VERKOCHT

Artikel 36 van 2859

Vintage Brabantia huishoud-geldkistje in crémewit met zwarte belettering

Artikelnummer: RV-3549-21

Vintage Brabantia huishoud-geldkistje in crémewit met zwarte belettering.

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1960 - 1970

**Compleet met het bijbehorende sleuteltje!

Beschrijving
Langwerpig rechthoekig vintage huishoud-geldkistje van Brabantia met afgeronde hoeken. De decoratie van deze spaarpot voor huishoudelijk onkosten bestaat uit een crémewitte ondergrond met strakke zwarte belettering. Vroeger het absolute cadeau voor elke trouwpartij. 

In de jaren 60 was het allemaal nog heel algemeen. De mannen zijn kostwinner en getrouwde vrouwen horen thuis. De salarissen worden iedere zaterdag, als de werkweek er op zit, uitbetaald en keurig uitgeteld in een loonzakje. En om met je  weekloon ook grotere kosten te kunnen dekken moet er worden gespaard. Het spaarkistje is daar uitermate  geschikt voor.

Deze spaarpot is gemaakt door Brabantia en heeft vakjes voor zeven soorten uitgaven: kleding, gas-licht, brandstof, huishoud.art., verzekering, vakantie en diversen. 

Het blik is uitgevoerd met een scharnierend deksel. In het scharnierend deksel zitten zeven sleuven. Onder de sleuven de namen van de bestemmingen en aan de binnenkant van het blik zes schotten als afscheiding. 

Uiteraard helemaal compleet met werkend slotje en sleutel. Bovendien nog voorzien van de originele Brabantia sticker.

Conditie
Dit Brabantia huishoud-spaarkistje verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 6 cm.
  • Lengte: 30 cm.
  • Breedte: 9 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Huishoud-spaarkistje van Brabantia

Onderwerp / Thema
Spaarpot - houder - geldkistje - huishouding

Decoratie
Strakke zwarte letters

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Crémewit - zwart

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Compleet met sleuteltje!

Tijdperk
1960 - 1970

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
6,00 cm

Lengte
30,00 cm

Breedte
9,00 cm

Inhoud
Zeven verdeelvakken: kleding, gas-licht, brandstof, huishoud.art., verzekering, vakantie en diversen

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel