VERKOCHT

Artikel 33 van 2859

Ronde vintage ARK koektrommel met bloemendecor

Artikelnummer: BT-3545-21

Ronde vintage ARK koektrommel met bloemendecor. 

  • Vervaardiger: ARK
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Rond vintage blikken koektrommel van de bekende ARK bakkerij. Deze koektrommel is uitgevoerd met een los oversluitdeksel. Het blik heeft aan de achterzijde een gefelste langsnaad. De decoratie van het blik bestaat uit een crémewitte ondergrond met een patroon van diverse verschillende bloemen in de kleuren rood, geel, paars en blauw met groen blad. Goudkleurige binnenzijde. De koektrommel is gemerkt met Ark.

Conditie
Dit koekblik verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 7 cm. 
  • Diameter: 18 cm. 

ARK
In 1920 was Ark’s een ambachtelijke bakkerij waar men beschuit en ontbijtkoek maakte. Het gezin van ARK bestond uit vijf zonen en twee dochters. Twee van die zonen, Gerrit Jan van Ark en Martinus Johan van Ark, besloten in 1931 een fabriek te bouwen
aan de Zwolseweg. Daar staat Ark’s Beschuitfabriek vandaag de dag nog steeds. 

Bij Ark’s werd in het begin alleen beschuit en ontbijtkoek gemaakt. In 1938 kwamen daar ook biscuit/koekjes bij. Ark’s leverde in het begin aan de bakkers en later ook aan de kruideniers door heel Nederland. De producten van Ark’s waren met name populair in provincies als Overijssel, Zeeland en Zuid-Holland. In 1975 werd de fabriek overgenomen door Bolletje. De producten van Ark’s waren een welkome aanvulling op het Bolletje assortiment! 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Koektrommel - koekblik

Onderwerp / Thema
Koek - biscuits - productverpakking

Decoratie
Bloemenpatroon

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Vervaardiger
ARK

Merk
ARK

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat met sporen van gebruik

Hoogte
7,00 cm

Diameter
18,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel