VERKOCHT

Artikel 30 van 2859

Vintage groene Brabantia broodtrommel met rood/oranje fruit design

Artikelnummer: RV-3540-21

Vintage groene Brabantia broodtrommel met rood/oranje fruit design. 

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 1970

Beschrijving
Zeldzame vintage groene broodtrommel van Brabantia afgewerkt met een verchroomde metalen strip aan de zijkanten en versiert met een rood/oranje fruitmotief met groene details.

Conditie
Deze Brabantia broodtrommel verkeert in een originele vintage staat met enkel normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 24 cm. 
  • Lengte: 46 cm.
  • Breedte: 12,5 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Broodtrommel

Onderwerp / Thema
Bewaren en opbergen van brood

Decoratie
Rood/oranje fruitmotief met groene details

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Groen - rood - oranje - chroom

Uitgever
Brabantia Branding B.V.

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf - chroom

Bijzonderheden
Klapdeksel

Tijdperk
Jaren 70

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
24,00 cm

Lengte
46,00 cm

Breedte
12,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel