VERKOCHT

Artikel 28 van 2859

Rechthoekige vintage blikken trommel voor ontbijtkoek van Peijnenburg, jubileumuitgave

Artikelnummer: BT-3537-21

Rechthoekige vintage blikken trommel voor ontbijtkoek van Peijnenburg, jubileumuitgave. 

  • Vervaardiger: Koninklijke Pijnenburg B.V.
  • Vervaardigingsdatum: 1983

Vintage opbergblik voor Peijnenburg ontbijtkoek met oud Hollandse taferelen. 

Beschrijving
Rechthoekige blikken trommel uitgevoerd met een los insluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een bruin/oranje ondergrond  met op het deksel aan de linkerzijde een afbeelding van de bakkersfabriek uit 1883 en aan de rechterzijde een bakker met bakkersmuts. In het midden een gezin aan tafel met ontbijtkoek van Peijnenburg. Tekst: Koekkenners kiezen Peijnenburg's koek.

Op de blikken doos zelf staan aan de voorzijde afbeeldingen van een paard en wagen (vervoer directe omgeving), schepen waaronder een stoomschip (overlading voor export overzee) en een vrachtauto (landelijk vervoer.

Op de achterzijde van het blik links en rechts afbeeldingen met foelie, tarwe, muskaatnoot, noot, cardamon, nagelen, kaneel, gember (gemaakt van de fijnste natuurlijke ingrediënten, zoals rogge, kaneel, kruidnagelen etc.). In het midden het recept voor Pijnenburg ontbijtkoek volgens oud familierecept

Dit bewaarblik voor ontbijtkoek werd uitgegeven ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van Peijnenburg 1883 - 1983.

Conditie
Dit blik verkeert in een nette vintage staat met geringe sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte 9,5 cm.
  • Lengte: 30,5 cm.
  • Breedte: 10,5 cm. 

Peijnenburg
Ruim 130 jaar geleden, in het jaar 1883, startte bakker Harry Peijnenburg zijn bakkerij en winkel in het centrum van Geldrop. Zoals elke bakker werkte hij in de vroege ochtenduren aan beschuit, brood, koek en banket. Hij en zijn vrouw verkochten de versgebakken producten overdag in hun winkel. en wie die winkel niet kon bezoeken, kon zijn verse waar aan huis geleverd krijgen.

Koninklijke Peijnenburg B.V. is een producent van ontbijtkoek onder de merknamen Peijnenburg en Wieger Ketellapper. Het bedrijf heeft vestigingen in Geldrop en Sintjohannesga. In 1983 kreeg de onderneming het predicaat Koninklijk.

De oorsprong van het bedrijf is terug te voeren tot 1883, toen Harry Peijnenburg een bakkerij in Geldrop bezat. Het geleidelijk groeiende bedrijf werd in 1915 gesplitst, waarbij zoon Harry het brood en banket overnam, en zoon Johan (mijnheer Han) zich specialiseerde in koek en banket. In 1917 werd de koekfabriek opgericht onder de naam De Bijenkorf. In 1920 werkten er 22 mensen. Het bedrijf vestigde zich op de huidige locatie en breidde zich sterk uit. In 1952 werd het omgezet in een Naamloze Vennootschap. In 1954 werd een nieuwe fabriek in gebruik genomen, nog steeds in het centrum van Geldrop.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Bewaarblik of trommel voor ontbijtkoek / peperkoek

Onderwerp / Thema
Peijnenburg - Jubileum - herinnering - verpakking - 100 jarig bestaan

Decoratie
Bakker - fabriek - koekkenners - paard en wagen - stoomboot - vrachtwagen - recept

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin/oranje - meerkleurig

Uitgever
Koningklijke Pijnenburg B.V.

Merk
Peijnenburg

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los inzetdeksel - Jubileumuitgave

Tijdperk
1983

Kwaliteit
Goede vintage staat met sporen van gebruik

Hoogte
9,50 cm

Lengte
30,50 cm

Breedte
10,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel