VERKOCHT

Artikel 27 van 2859

Vintage Tupperware drievaks-schaal voor in de magnetron

Artikelnummer: TW-3535-21

Vintage Tupperware drievaks-schaal voor in de magnetron.

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: Vanaf 1996

Beschrijving
Opwarm- / magnetronbord onderverdeeld in drie vakken en voorzien van een deksel. Dit Tupperware bord voor in de magnetron is uitgevoerd in de kleurcombinatie transparant groen/wit. Ook het deksel is als bord te gebruiken.

Conditie
Dit magnetronbord verkeert in een goede vintage staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 4,5 cm.
  • Diameter: 26,5 cm.

Tupperware
In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Earl Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Tupperware magnetron / opwarmschotel

Onderwerp / Thema
Tupperware - opwarmen - magnetron

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Transparant wit / groen

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Drievaks-schaal

Tijdperk
1996

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,50 cm

Diameter
26,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel