VERKOCHT

Artikel 24 van 2859

Vintage oranje Brabantia metalen koektrommel met bloemendecor, design van Patrice van Uden

Artikelnummer: RV-3531-21

Vintage oranje Brabantia metalen koektrommel met bloemendecor, design van Patrice van Uden.

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1969

Beschrijving
De gewilde vintage koektrommel 'Patrice' van het oerhollandse merk Brabantia en met het design ontworpen door Patrice van Uden. Deze schitterend vormgegeven koektrommel is gemaakt van plaatstaal, dus geen blik. Zware kwaliteit! De koektrommel heeft een schuin afgewerkte onderkant. 

De decoratie van deze trommel bestaat uit een oranje ondergrond met gestileerde fuchsia bloemen.

Het populaire Patrice-design van Patrice van Uden werd door Brabantia in 1970 geïntroduceerd. Dit ontwerp is herkenbaar door zijn bruine en cyclaamkleurige bloemen op een oranje achtergrond. Het “bloemelement” werd eerst uit papier geknipt en vervolgens samengesteld, waarna er een zeefdruk in twee kleuren van werd gemaakt voor het "ambachtelijke uiterlijk" van het patroon. Het design werd één van de populairste Brabantia-ontwerpen ooit.

Conditie
Deze metalen koektrommel van Brabantia verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 7,5 cm.
  • Diameter: 17 cm.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Koektrommel - koekblik - snoeptrommel - snoepblik

Onderwerp / Thema
Brabantia - koek - biscuits - Patrice - opbergen - tafel accessoire

Decoratie
Bloemenpatroon - design Patrice van Uden

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Oranje - cyclaam - bruin

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Ontwerper
Patrice van Uden

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Stevig metaal - los oversluitdeksel

Tijdperk
1969

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,50 cm

Diameter
17,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel