VERKOCHT

Artikel 1047 van 1119

Set van drie vintage Skai kledinghangers in blauw met metalen studs

Artikelnummer: CU-3420-21

Set van drie vintage Skai kledinghangers in blauw met metalen studs. 

  • Vervaardiger: Konrad Hornschuch AG
  • ​Vervaardigingsdatum: Jaren 60

Omschrijving
Schitterende set van drie nostalgische kledinghangers uit de jaren 60 in blauw. Deze kledinghangers zijn aan de voorzijde iets bolvormig en zijn afgewerkt met zogenoemde 'studs'. Dit zijn metalen spijkertjes met een afgeplatte kop. De achterzijde van de hangers is vlak. 

Het materiaal waarmee de hangers zijn vervaardigd bestaat uit hout afgewerkt met een gekleurde kunststof skai bekleding. Bovenaan de hanger een ijzeren ophanghaak. 

Echte blikvangers wanneer je kleding in een open rek hebt hangen. 

Conditie
Deze set hangers verkeert in een mooie en nette staat zonder scheuren of beschadigingen, maar met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat: 

  • Breedte: 5 tot 6,5 cm (zonder haak gemeten)
  • Lengte: 40,7 tot 43,5 cm.

Skai is een merknaam van kunstleer van de Duitse firma Konrad Hornschuch AG, dat in 1958 op de markt kwam. Het merk verwaterde in de loop der jaren tot de soortnaam "skai" en werd synoniem voor kunstleer. Als zodanig is het opgenomen in het Duitse woordenboek Duden en in de Van Dale.

Tegenwoordig staat skai® (zonder hoofdletter) als merknaam niet alleen voor kunstleer, maar voor een gamma van kunststoffoliën en -bedekkingen voor meubels, ramen en deuren, binnenbekleding van auto's enz.


Een kledinghanger, klerenhanger, kleerhanger of knaapje is een stuk hout, metaal of kunststof, meestal in de vorm van de menselijke schouders en heeft een haak aan de bovenzijde. De hanger kan ook voorzien zijn van een dwarslat, de zogenaamde broekenstang. 

Een kledinghanger wordt gebruikt om kleding op te hangen in een kast of in schappen in een winkel. Bij standaard kledinghangers moet je eerst de halsopening uitrekken, hierdoor kost het veel moeite om de kleren er af en op te doen. 

Land van herkomst
Duitsland

Soort object
Kledinghanger - klerenhanger - kleerhanger - knaapje

Onderwerp / Thema
Kledingkast - kledingaccessoire - kleding ophangen

Decoratie
Skai - studs

Categorie
Curiosa

Kleur
Blauw

Vervaardiger
Konrad Hornschuch AG

Merk
Skai

Materiaal
Skai - metaal - hout

Bijzonderheden
Skai afgezet met studs

Tijdperk
Jaren 60

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
5 tot 6,5 cm (zonder haak gemeten)

Lengte
40,7 cm tot 43,5 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel