Vorige Artikel 8 van 8 Volgende

Grote Vintage schaal met bloemenpatroon "Anemones" van Arcopal France Ø 23,5 cm

Artikelnummer: AFA-3503-21
€ 9,95
Voorraad 1 stuk

Grote Vintage schaal met bloemenpatroon "Anemones" van Arcopal France Ø 23,5 cm.

  • Vervaardiger: Arc International 
  • Productnaam: Arcopal France Anemones
  • Vervaardigingsdatum: sinds 1958

Beschrijving
Deze vintage schaal is onderdeel van het servies uit de serie "Anemones" afkomstig van het merk Arcopal France. Het is gemaakt van gehard opaalglas en is maar liefst vijf keer sterker dan porselein.

Conditie
Deze schaal verkeert in een nette vintage staat met normale, minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Geen chips en/of breuken. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 11 cm.
  • Diameter:​ 23,5 cm.

Arcopal, het historische merk van Arc International werd geïntroduceerd in 1958. Dit volledig geharde glaswerk is door de jaren heen bekend geworden, doordat het zeer sterk en duurzaam, breuk- en chipbestendig is. Hoewel erg dun, is Arcopal-glas vijf keer sterker dan porselein. 

Hoewel ARC, of Cristallerie d'Arques, het licht zag in 1825, was het pas in 1958 dat de techniek van opaalproductie werd ontdekt en geregistreerd als een merk. Arcopal serviesgoed was beroemd om zijn doorschijnende opaal borosilicaatglas. In 1986 werden de Arcopal-productassortimenten opgenomen in de gelederen van Luminarc en Arcoroc, onder de productassortimenten gemaakt in Opaal. 

Het Arcopal France servies is magnetron- en vaatwasmachinebestendig. Arcopal bakvormen zijn oven-, magnetron- en vaatwasmachinebestendig. Over de hele wereld is de naam Arcopal synoniem geworden met opaal! Als we denken aan Arcopal, denken we aan kracht, eenvoud en ... jeugdherinneringen. 

Arcopal staat alom bekend om zijn melkwitte opaalglaswerk en vertegenwoordigt een van de eerste industriële revoluties in de glasindustrie! Arcopal glaswerk gaat al generaties lang mee in een stijl die zowel eigentijds als tijdloos is. Het geheim achter het succesverhaal? Bijna 60 jaar goede gevoelens!

Land van herkomst
Frankrijk

Soort object
Schaal van opaalglas

Onderwerp / Thema
Kom - schaal

Decoratie
Boemendecoratie "Anemones"

Categorie
Servies - tafelwaren - tafelgerei

Kleur
Wit - rood - geel - groen - blauw

Uitgever
Arc International

Vervaardiger
Arcopal France - Arc International

Merk
Arcopal France - Anemones

Materiaal
Gehard opaalglas

Bijzonderheden
Vijf keer sterker dan porselein

Tijdperk
Sinds 1958

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
11,00 cm

Diameter
23,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2021 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel