VERKOCHT

Artikel 16 van 2859

Vintage Tupperware schaafschaal in geel met witte rasp en transparant deksel

Artikelnummer: TW-3497-21

Vintage Tupperware schaafschaal in geel met witte rasp en transparant deksel.

  • Vervaardiger: Tupperware Brand Corporation
  • Vervaardigingsdatum: sinds 1973

Beschrijving
Wij houden van Tupperware design, vooral van vintage Tupperware. Deze jadegroene set bestaat uit drie delen. Te weten de rasp zelf, een grote bijpassende schaal waarop de rasp gemakkelijk vastgezet kan worden en een transparant deksel om het geheel netjes af te sluiten.

Het geraspte voedsel kan direct in de koelkast bewaard worden totdat het weer nodig is. De schaaf heeft vier verschillende vlakken voor het raspen of snijden van kaas en verschillende groenten. Uitermate geschikt voor het maken van salades.

Conditie
Deze Tupperware schaafschaal verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte 7 cm. 
  • Diameter 25 cm.
  • Lengte: 29 cm.
     


In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Tupperware schaafschaal met rasp en deksel

Onderwerp / Thema
Schaven - raspen - groenten - kaas - bewaren - koelkast

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Geel - wit - transparant

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Driedelig - schaaf, schaal, deksel

Tijdperk
Sinds 1973

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,00 cm

Lengte
29,00 cm

Diameter
25,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel