VERKOCHT

Artikel 12 van 2859

Vintage Tupperware serveerblad, dienblad, eetplateau, dinerbord, groen

Artikelnummer: TW-3490-21

Vintage Tupperware serveerblad, dienblad, eetplateau, dinerbord, groen. 

  • V​ervaardiger: ​Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: Vanaf 1987​

Beschrijving
Tupperware dienblad met vier verdeelvakken. Voor het serveren van het voorgerecht, bijgerecht, dessert. Met apart gedeelte voor mes en vork. Ideaal voor een snelle hap voor de TV of ontbijt op bed. 

En wat dacht je van een barbecue of picknick? 

Door de symmetrie van het ontwerp is het uitermate geschikt zowel een rechts- als linkshandigen. Compact en stapelbaar, dus makkelijk op te bergen. Kleur groen.

Conditie
Dit Tupperware dinerbord verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 2,5 cm.
  • Lengte 38,3 cm. 
  • Breedte 22,8 cm. 

In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.

De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam namelijk de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden. 

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Dinerbord - eetplateau - serveerblad - dienblad

Onderwerp / Thema
Tafelaccessoire - keukenaccessoire

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Groen

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Bijzonderheden
Voor links- en rechtshandigen - Verdeeld in vier vakken

Tijdperk
Vanaf 1987

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
2,50 cm

Lengte
38,30 cm

Breedte
22,80 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel