VERKOCHT

Artikel 5 van 2852

Vintage Tupperware kaasdoos Kornuit in geel en wit

Artikelnummer: TW-3481-21

Vintage Tupperware kaasdoos Kornuit in geel en wit. 

  • Vervaardiger: Tupperware Brands Corporation
  • Vervaardigingsdatum: Sinds 1982

Beschrijving
Vintage kaasdoos van Tupperware. In Nederland  ook wel bekend als Kornuit. Voor het langer vers houden van kaas, maar natuurlijk ook zeer geschikt als lunchbox. 

Officiële Tupperware naam: "Cracker Server".

Conditie
Deze kaasdoos verkeert in een goed staat met lichte, normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Lengte: 28 cm.
  • Breedte: 22 cm.
  • Hoogte: 13 cm.

 

 

In 1944 richtte Earl Tupper de "Tupperware Plastics Company" op. Deze Amerikaanse scheikundige (afkomstig van de firma DuPont) was een pionier in het gebruik van polyethyleen voor huishoudelijke toepassingen. Twee jaar later lanceerde Mr Tupper zijn “Wonderbowl”, een "miraculeuze" kom met een revolutionaire luchtdichte sluiting, die veel lichter en steviger was dan het traditionele glas en aardewerk.
De eerste jaren waren de producten te koop in warenhuizen, ijzerwinkels en andere handelszaken. Maar op die manier kwam de uitzonderlijke kwaliteit van de Tupperware producten niet tot haar recht. Niemand nam immers de tijd om aan de consumenten de voordelen van deze lucht- en waterdichte kommen te tonen en uit te leggen.

In 1948 introduceerde vice presidente Brownie Wise de Tupperware Home Party, een hele nieuwe manier om de producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Zo konden de vele mogelijkheden van de producten persoonlijk gedemonstreerd worden.

Vanaf 1951 was dit systeem van Home Party’s zo'n succes, dat de producten uit de winkels werden teruggenomen en zij enkel nog op demonstraties werden verkocht, via professioneel opgeleide Presentatrices. En zo werkt het vandaag de dag nog steeds…*

 

Tupperware Nederland heeft op 26 februari 2021 bekendgemaakt de verkoop te stoppen in Nederland per 1 maart 2021. Ook de Tupperware-party's zijn verleden tijd.

Land van herkomst
Orlando, Florida, U.S.A. Brussels, London, Melbourne, Toronto, Tokyo

Soort object
Kaasdoos - kornuit - cracker server

Onderwerp / Thema
Bewaardoos - kaas - brood

Categorie
Vintage Tupperware

Kleur
Wit - geel

Uitgever
Earl Tupper

Vervaardiger
Tupperware Brands Corporation

Merk
Tupperware

Materiaal
Plastic - polyetheen

Tijdperk
Vanaf 1982

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
13,00 cm

Lengte
28,00 cm

Breedte
22,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel