Artikel 498 van 593

Het Circusspel, uitgegeven door Multicolor van auteur Smeele Piet in 1943

Artikelnummer: SP-3476-21
€ 49,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Het Circusspel, uitgegeven door Multicolor van auteur Smeele Piet in 1943.

  • Vervaardiger: Multicolor
  • Auteur: Smeele Piet
  • Vervaardigingsdatum: 1943

Het zeer zeldzame "Circusspel" uit 1943, voor de verzamelaar.

Beschrijving
Een gezelschapsspel voor kinderen van vijf tot acht jaar en met twee als minimum aantal spelers. Op het deksel van de kartonnen doos zijn twee clowns afgebeeld met daaronder: "Circusspel" en het logo van de uitgever: "Multicolor". Op de binnenkant staan de spelregels, het nummer: K42 en wederom het logo van de uitgever. Het spel bevat vijf houten pionnen, in de kleuren: rood, paars, groen, blauw en zwart. Verder een dubbel gevouwen kartonnen speelbord met in kleurendruk verschillende circusacts. Linksonder op het bord de signatuur van de ontwerper: "Smeele". Het spel werd zonder dobbelstenen geleverd, aangezien het in de oorlog moeilijk was voldoende dobbelstenen te verkrijgen en ervan werd uitgegaan dat de meeste gezinnen deze al hadden. 

Aan dit spel kan een onbeperkt aantal spelers deelnemen. Door een worp met de dobbelsteen wordt uitgemaakt, welke speler het eerst mag beginnen.
Iedere speler werpt telkens éénmaal de dobbelsteen en gaat het aantal ogen vooruit. Is de plaats reeds door een andere speler bezet, dan gaat deze speler naar de plaats van hem (haar), die juist gespeeld heeft, terug.
Hij, die het eerst op 130 aankomt is de winnaar. Zou men door een worp hoger dan 130 komen, dan telt men de teveel geworpen ogen terug. Men moet dus precies op 130 uitkomen om het spel te winnen.
Wanneer een speler op één der zwarte getallen, welke de "Geluksgetallen" zijn, terecht komt, dan mag hij ineens doorgaan naar het rode getal, waarnaar op het speelveld verwezen wordt.
Komt hij op één der blauwe getallen, welke de z.g. "Ongeluksgetallen" zijn, dan moet hij teruggaan naar het hele getal, als aangegeven op het speelveld.

Bijzonderheid:
In de gele doos zit een briefje met de tekst "Daar het gedurende den oorlog niet mogelijk is voldoende dobbelsteenen te verkrijgen en de meeste gezinnen wel over een dobbelsteen beschikken, wordt dit spel zonder dobbelsteen geleverd."

Conditie
Dit circusspel verkeert in een goede en nette vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 2 cm.
  • Lengte: 31,5 cm.
  • Breedte: 20,5 cm.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Circusspel

Onderwerp / Thema
Familiespel - gezelschapsspel - bordspel

Decoratie
Twee Clowns

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Geel - blauw - rood - meerkleurig

Aantal spelers
Minimum aantal spelers

Leeftijd
Vanaf 5 à 8 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Taal van spelregels
Nederlands

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Auteur(s)
Smeele Piet

Uitgever
Multicolor

Vervaardiger
Multicolor

Merk
Multicolor

Materiaal
Karton - hout - papier

Bijzonderheden
Zie omschrijving ivm dobbelstenen

Tijdperk
1943

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
2,00 cm

Lengte
31,50 cm

Breedte
20,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel