VERKOCHT

Artikel 1 van 2859

Pim Pam Pet, Hersengymnastiek, verhoog Uw parate kennis

Artikelnummer: SP-3464-21

Pim Pam Pet, Hersengymnastiek, verhoog Uw parate kennis

  • Vervaardiger: Jumbo
  • Vervaardigingsdatum: 1958

Beschrijving
Het vraag-, denk- en antwoord spel voor de ouderen, maar ook voor de kinderen, dat door een onbepaald aantal deelnemers op verschillende manieren kan worden gespeeld. Bij de aanvang van het spel wordt een spelleider gekozen, wiens taak het is de vragen voor te lezen, toezicht te houden op het naleven der spelregels en het beoordelen van al dan niet juiste antwoorden.

Er zitten twee stel kaarten in het spel: de grote witte met vragen voor de ouderen en de kleine blauwe voor de kinderen.

Conditie
Dit spel verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 4 cm.
  • Lengte: 26,5 cm. 
  • Breedte: 12,5 cm.

Pim-Pam-Pet bestaat uit een aantal kaartjes met vragen en een draaischijf met de meeste letters van het alfabet. Eén van de spelers wordt aangewezen als spelleider en schudt de kaartjes. De spelers worden in twee groepen ingedeeld. Voor elke beurt pakt de spelleider een kaartje van de stapel, leest de vraag voor en draait aan de draaischijf. Wanneer de draaischijf uitgedraaid is, moeten de spelers zo snel mogelijk een antwoord op de vraag geven, waarbij het antwoord moet beginnen met de letter die de draaischijf aangeeft. 

Het team dat als eerste een juist antwoord geeft, krijgt het kaartje. Bij een fout antwoord moet een kaartje aan de tegenpartij worden gegeven. Het spel is afgelopen als de kaartjes op zijn. Het team met de meeste kaartjes is dan winnaar. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Pim Pam Pet

Onderwerp / Thema
Hersengymnastiek - parate kennis

Categorie
Vintage spellen

Kleur
Rood - geel - groen

Aantal spelers
2 of meerdere spelers

Leeftijd
Vanaf 9 á 12 jaar

Moeilijkheidsgraad
Normaal

Taal van spelregels
Nederlands

Speelduur
15 minuten tot 45 minuten

Auteur(s)
Jumbo (Hausemann & Hötte)

Uitgever
Jumbo - Hausemann en Hötte n.v. Amsterdam

Vervaardiger
Jumbo

Merk
Jumbo

Materiaal
Karton - plastic - papier

Bijzonderheden
Speluitleg aan binnenkant deksel

Tijdperk
1958

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
26,50 cm

Breedte
12,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel