Artikel 566 van 646

Vintage legpuzzels van Rie Cramer vervaardigd door Jumbo, Kiddy Puzzles

Artikelnummer: PZ-3383-21
€ 7,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage legpuzzels van Rie Cramer vervaardigd door Jumbo, Kiddy Puzzles.

  • Vervaardiger: Jumbo, Hausemann & Hötte N.V. - Rie Cramer
  • Vervaardigingsdatum: 1978 

Beschrijving  
Vintage legpuzzels van Rie Cramer. Vier klederdrachtpuzzels samen in een kartonnen doosje met deksel. Op het deksel een afbeelding van de vier puzzels samen (Jumbo Kiddy Puzzles). 

De verschillende puzzels bestaan uit 4, 6, 9 en 16 stukjes.

Conditie
Deze vintage puzzels verkeren in een erg nette staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen doos

  • Hoogte: 4.0 cm.
  • Lengte: 18.5 cm. 
  • Breedte: 18.5 cm. 

Marie (Rie) Cramer (Sukabumi (Java, Indonesië), 10 oktober 1887 – Laren, 16 september 1977) was een Nederlandse illustrator, boekbandontwerper en schrijver. Zij behoorde, samen met onder anderen Ben Wierink, Wilhelmina Drupsteen en Nelly Bodenheim, rond 1900 tot de eerste Nederlandse kunstenaars die vanuit artistieke principes werkten om esthetisch verantwoorde prentenboeken voor kinderen te maken. Nelly Bodenheim en Rie Cramer zouden uitgroeien tot de twee belangrijkste illustratoren van hun tijd. Cramers werk was omvangrijker en vlotter, maar Bodenheims werk werd gezien als oorspronkelijker en artistieker.

Marie (Rie) Cramer (Sukabumi (Java, Indonesië), 10 oktober 1887 – Laren, 16 september 1977) was een Nederlandse illustratrice, boekbandontwerper en schrijfster. 

Rie Cramer groeide op in Nederlands-Indië als jongste in een gezin met vier meisjes. Zelf gaf ze later aan dat haar moeder koel en afstandelijk was. Haar vader was kapitein bij de pakketvaart en daarom vaak afwezig. Toen Rie Cramer negen was ging haar moeder met de kinderen naar Nederland. Al heel vroeg ging zij naar de kunstacademie in Den Haag. Ze begon kinderverhalen te schrijven en tekeningen te maken. Als zeventienjarige liet zij een map met tekeningen en versjes zien aan de uitgever W. de Haan in Utrecht. Hij was geïmponeerd en gaf haar in 1906 een opdracht voor het boek Van meisjes en jongetjes. In dit genre heeft zij veel gepubliceerd. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Puzzel - kinderpuzzel - puzzle

Onderwerp / Thema
Puzzel - kinderpuzzel - legpuzzel - puzzle - Kiddy Puzzles

Decoratie
Tekeningen van Rie Cramer

Categorie
Vintage puzzels

Kleur
Meerkleurig

Aantal spelers
Geschikt voor 1 tot 4 puzzelaar(s)

Leeftijd
Vanaf 3 jaar

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Auteur(s)
Jumbo (Hausemann & Hötte)

Uitgever
Jumbo Hausemann en Hötte

Vervaardiger
Jumbo

Ontwerper
Rie Cramer

Merk
Jumbo

Materiaal
Karton

Bijzonderheden
Vier puzzels in een doos

Tijdperk
1978

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
18,50 cm

Breedte
18,50 cm

Inhoud
Vier puzzels

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel