VERKOCHT

Artikel 2 van 2493

Vintage jaren 70 aardewerk soepkommen met oor voor tomaten-, kippen- en uiensoep. Set van zes

Artikelnummer: AW-3372-21

Vintage jaren 70 aardewerk soepkommen met oor voor tomaten-, kippen- en uiensoep. Set van zes.

  • Vervaardiger: Nederlands
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Set van zes stuks!

Beschrijving
De bekende rondvormige aardewerk soepkommen met oor. Deze soepkommen zijn gemaakt van wit aardewerk en hebben het opschrift;

  • Kippensoep
  • Uiensoep
  • Tomatensoep

De opschriften zijn in oranje/rood en groen. De soepkommen zijn vergezeld met een recept voor de betreffende soep en hebben hiernaast een afbeelding van sommige ingrediënten. 

De soepkommen zijn afkomstig uit de jaren 70 en 80. Ze zijn weer helemaal terug van weggeweest, helemaal hip en super retro. Heel erg leuk en ontzettend stoer voor in de boeren-, landelijke of moderne keuken.

Conditie
Deze soepkommen verkeren in een goede vintage staat zonder scheuren of beschadigingen. De soepkommen kunnen minimaal afwijken in grootte. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 8,5 cm.
  • Diameter:  10 á 11 cm. 

Soep is vloeibaar voedsel dat bereid wordt door ingrediënten te koken, bijvoorbeeld groenten en/of vlees. Soep is een van de oudste gerechten. Al in de prehistorie werd soep gegeten.

Er bestaan meerdere soorten soepen en soep wordt over de hele wereld gegeten.

Voor de bereiding van soep wordt vaak uitgegaan van bouillon: een aftreksel van vlees (vaak kip of rund) met bot dat enkele uren met kruiden wordt gekookt. Bij dit proces gaan sommige eiwitten die aanwezig zijn in het bot (collageen) gedeeltelijk in oplossing. De bouillon kan zo worden gegeten, maar dient ook als basis voor soepen waaraan andere ingrediënten als tomaten en groenten worden toegevoegd. Na enige tijd koken met de ingrediënten kunnen deze zeer fijn met de vloeistof worden vermalen, zodat een homogene velouté wordt verkregen. Als alternatief kan de soep zo worden gegeten. Sommige ingrediënten zullen door lang koken zelf uit elkaar vallen (bijvoorbeeld erwtensoep). Als laatste toevoeging worden soms kleine licht gekruide gehaktballetjes toegevoegd.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Aardewerk soepkommen

Onderwerp / Thema
Kippensoep - tomatensoep - uiensoep

Decoratie
Recept met ingrediënten

Categorie
Aardewerk - Servies

Kleur
Wit - meerkleurig

Vervaardiger
Nederlands

Merk
Onbekend

Materiaal
Aardewerk - glazuur

Tijdperk
Jaren 1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
8,50 cm

Diameter
10,00 cm - 11,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel