VERKOCHT

Artikel 385 van 970

Vierkante trommel met drie piccolo's voor beschuit van het merk "Stereo"

Artikelnummer: BT-3363-21

VERKOCHT


Vierkante trommel met drie piccolo's voor beschuit van het merk "Stereo".

  • Vervaardiger: Bekkers Dordrecht
  • Vervaardigingsdatum: 1932 - 1966 

Beschrijving
Rechthoekig geel Stereo beschuitblik met drie in rood en blauw gestoken piccolo´s. Dit hoge blik is uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel. De decoratie van dit blik staat uit een crèmekleurig fond. Op de twee tegenover elkaar liggende zijden staan drie naast elkaar staande piccolo's in een blauwe broek en rood jasje en pet. Op de andere twee zijden staan drie ruiten in rood, blauw en zwart van groot naar klein. In de bovenste rode ruit het woord 'beschuit'.  De één is kleiner dan de ander. Op het deksel is een gele ruit aanwezig met de merknaam Stereo in het rood.

Conditie
Deze rechthoekige beschuitbus verkeert in een goede gebruikte staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

  • Hoogte: 20 cm. 
  • Lengte: 10,4 cm. 
  • Breedte: 10,4 cm. 

De Stereo Beschuit- en Koekfabriek N.V. in Rotterdam is in 1932 opgericht als afsplitsing van het familiebedrijf J. Jansse Wz. Brood- en Koekbakkerij. In 1966 werd Stereo overgenomen door beschuitfabriek Hooimeijer.

In 1936 verscheen het mannetje Piccolo als reclamefiguurtje voor de Stereoproducten, die voortaan Piccolo-koek en beschuit genoemd werden. Piccolo werd na de oorlog de hoofdpersoon in drie series van 40 gegomde plakplaatjes met een verhaaltje in korte rijmpjes er achterop. De plaatjes zaten ook bij de ontbijtkoek en zijn daar vaak flink mee besmeurd.

Bij de eerste twee series, “Piccolo’s reis naar de maan” en “Piccolo’s reis naar Atlantis” verscheen een eenvoudig plakboekje in de vorm van een tekststrip met rijmpjes onder de plaatjes.

De derde serie, waarin Piccolo in zijn straalvliegtuigje in de prehistorie terecht komt, heeft geen titel. Achter op de plaatjes is vermeld “opgeplakt in een schrift kun je van deze avonturen nog veel plezier beleven”. Na de Piccolo series volgen 2 series van 40 plaatjes zonder rand, sport in beeld I en II, die sterk lijken op de sportplaatjes van Blue Band (1955), en daarna nog een serie ongenummerde topografische fotoplaatjes.

In 1960 gaf Stereo de plaatjes uit voor een dun album van Ouwehands dierenpark, ook weer zonder rand. Dat was de laatste uitgave van de Stereo bakkerij.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Beschuitblik

Onderwerp / Thema
Stereo - beschuit - productverpakking

Decoratie
Drie Piccolo's

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Rood - blauw - geel - groen - zwart

Uitgever
De Stereo Beschuit- en Koekfabriek N.V.

Vervaardiger
Bekkers Dordrecht

Merk
Stereo Beschuit

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Vierkante beschuitbus met scharnierend deksel

Tijdperk
1932 - 1966

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
20,00 cm

Lengte
10,40 cm

Breedte
10,40 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel