Artikel 26 van 43

Vintage aardewerk vaas van Schreurich model 489-23 met decor "Foligno"

Artikelnummer: AW-3361-21
€ 29,95
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage aardewerk vaas van Schreurich model 489-23 met decor "Foligno".

  • Vervaardiger: Scheurich - W.Germany
  • Vervaardiging: Duitsland - 1960-1969

Beschrijving
Vintage aardewerk West-Germany oorvaas van de firma Scheurich Keramik. uitgevoerd met het decor "Foligno" met een donkerbruine ondergrond en donkergele banen met bloempatroon (Foligno).

Wat enkele tientallen jaren geleden nog ‘die lelijke vazen’ genoemd werden, zijn inmiddels heuse verzamelobjecten geworden. Zo zie je maar dat lelijkheid een subjectief begrip is dat erg aan tijd is gebonden. 

Conditie
Deze aardewerk vaas verkeert in een goede vintage staat zonder noemenswaardige sporen van gebruik of aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Geen chips, geen breuken. Foto's maken deel uit van beschrijving. 

Gegevens

  • Model: 489-23
  • Hoogte: 23 cm.
  • Diameter: 13 cm.

Scheurich maakt altijd gebruik van witte klei. De vazen zijn gesigneerd met ' W.GERMANY ' of ' WEST GERMANY' gevolgd door drie cijfers (die het modelnummer duiden), een streepje en twee cijfers (die de hoogte van de vaas aangeven). 

Scheurich werd 1928 opgericht door Alois Scheurich en zijn neef Fridolin Greulich als groothandel in glas, porselein en keramiek. In 1938 vestigde Scheurich zich in Kleinheubach (70 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt am Main). In 1948 begon men met de fabricage van huishoudkeramiek.

In 1954 stopte Scheurich met de groothandelsactiviteiten en richtte zich helemaal op het zelf vervaardigen van keramiek. Aanvankelijk maakten ze vooral bowlschalen en asbakken, maar ze stapten al snel over op vazen en bloempotten. 

Scheurichs hegemonie begon aan het eind van de jaren zestig. Scheurich hield zijn prijzen laag en gecombineerd met in de smaak vallende designs zorgde dat voor een miljoenenomzet. De strategie van Scheurich daarbij was om dezelfde modellen telkens van andere decoraties te voorzien. De ontwerpen werden twee maal per jaar aan de veranderende smaak van het publiek aangepast. 

Land van herkomst
West-Duitsland

Soort object
Aardewerk vaas (West-Germany)

Onderwerp / Thema
Scheurich - aardewerk - keramiek - vaas

Decoratie
Patroon Foligno

Categorie
Aardewerk - keramiek

Kleur
Donkerbruin - donkergeel

Vervaardiger
Scheurich

Merk
Scheurich W.Germany

Materiaal
Aardewerk - keramiek - glazuur

Bijzonderheden
Uitgevoerd met het "Foligno" decor

Tijdperk
1960 - 1969

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
23,00 cm

Diameter
13,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel