VERKOCHT

Artikel 487 van 970

Vintage tinnen theeblik in kubusvorm met handgreep en romantische taferelen

Artikelnummer: BT-3354-21

VERKOCHT


Vintage tinnen theeblik in kubusvorm met handgreep en romantische taferelen.

  • Vervaardiger: container made in England
  • Vervaardigingsdatum: jaren 50

Beschrijving
Tinnen theeblik in kubusvorm in een vintage staat en uitgevoerd met een los dubbelwandig inzetdeksel met handgreep. De decoratie van dit blik bestaat uit een lichtgroene ondergrond versiert met gouden details. Op alle vier de zijden staat een romantisch tafereel afgebeeld. 

Conditie
Dit tinnen blik verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 13,5 cm.
  • Lengte: 11,2 cm.
  • Breedte: 11,2 cm.

De romantiek, ook wel geschreven als Romantiek wanneer er specifiek op de betreffende historische periode gedoeld wordt, was een stroming in de westerse cultuur die zich vooral aan het eind van de 18e en in de 19e eeuw sterk deed gelden in de kunst (beeldende kunst, literatuur en muziek) en het intellectuele leven van met name Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, maar ook in België en Nederland. Het was voor alles een tegenreactie op de Verlichting, die eraan vooraf was gegaan.


Thee is een warme drank die wordt gemaakt door infusie van de gedroogde bladeren van de theeplant Camellia sinensis. Alle als thee verkochte producten die niet van deze plant afkomstig zijn (bijvoorbeeld kamillethee of rooibos), zijn dan ook geen echte thee, maar kruidenthee.

In Nederland en België wordt aan theedrinken meestal geen speciale aandacht besteed, hoewel in Nederland het beeld van de moeder die 's middags voor de kinderen die uit school komen een kopje thee zet met een koekje erbij een heel traditioneel beeld is. Daarnaast is vanaf het eind van de twintigste eeuw een Nederlandse variant van de "high-tea" in opkomst, thee met allerlei lekkernijen erbij.

In Groot-Brittannië was het drinken van thee aan het begin van de 18e eeuw al een zeer sociale aangelegenheid. Thee werd veel gedronken in theetuinen in Londen.

Land van herkomst
Engeland

Soort object
Theeblik in kubusvorm

Onderwerp / Thema
Thee - blik - kubus - handgreep

Decoratie
Romantische taferelen

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Lichtgroen - goudkleurig - meerkleurig

Vervaardiger
...

Merk
Container made in England

Materiaal
Tin - blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Los dubbelwandig inzetdeksel - handgreep

Tijdperk
Jaren 50

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
13,50 cm

Lengte
11,20 cm

Breedte
11,20 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel