VERKOCHT

Artikel 31 van 2493

Vintage Philips Infraphil KL2901 infraroodlamp

Artikelnummer: VL-3331-21

Vintage Philips Infraphil KL2901 infraroodlamp.

  • Vervaardiger: Philips
  • Vervaardigingsdatum: 1946-1965

Beschrijving
Deze vintage Infraphil KL2901 is een infrarood warmtelamp ontworpen door Charlotte Perriand voor het merk Philips (Dutch Design). De houder is gemaakt van bakeliet. Deze infraphil werd oorspronkelijk ontworpen voor therapeutische lichttherapie / voor het verlichten van medische klachten. De Infraphil is een echte eye-catcher voor in elk retro-interieur. Dit zeldzame model werd vanwege de vorm ook wel het paperclip model genoemd. Nog beschikbaar in de originele doos.

Schitterende retro-vintage lamp van Philips. Leuke blikvanger voor in een retro-interieur en ook nog eens uitermate bruikbaar.  

De Infraphil KL2901 heeft een fittinghouder van bakeliet. 
De open uitvoering is erg handzaam. Een voordeel van deze uitvoering is dat de infraroodlamp eenvoudig vervangen kan worden door onder anderen een menglichtlamp voor ultravioletbestraling. Deze handige infraroodlamp werd aanbevolen door Philips voor ontstekingen, kneuzingen, spierpijnen en tal van andere aandoeningen. 

De lamp is in prima werkende staat en in een nette vintage conditie met geringe sporen van gebruik. Inclusief 150 Watt lamp en met ongeaarde stekker.

Originele verpakking. Gebruiksaanwijzing hier te downloaden:

Conditie
Deze vintage infrarood warmtelamp van Philips verkeert in een goede gebruikte staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 28 cm.
  • Lengte: 22 cm.
  • Breedte: 18 cm.

Infraphil
Het is reeds lang bekend, dat warmte in tal van gevallen genezing kan bespoedigen en pijn kan verzachten. Deze warmte wordt op een zeer doelmatige en praktische manier toegediend met behulp van de Philips „Infraphil". Deze zorgt ervoor dat de huid en het weefsel daaronder zodanig worden verwarmd, dat de bloedvaten wijder worden en de bloeddoorstroming wordt bevorderd. Mét het bloed worden bouw- en afweerstoffen aangevoerd, terwijl afbraakproducten snel worden verwijderd. Zó wordt de pijn verzacht en de genezing bespoedigd.

Het merk Infraphil 
Infraphil is de algemene merknaam voor een productgroep van warmtelampen voor zelfmedicatie, geproduceerd en op de markt gebracht door Koninklijke Philips Electronics N.V. Bij alle Infraphil producten was het Philips woordmerk of een Philips logo aangebracht op de armaturen, de verpakking, de gebruiksaanwijzingen en op de warmtelamp zelf. Tevens was de merknaam Infraphil aangebracht op de verpakking, de gebruiksaanwijzing en op de warmtelamp. Op de armaturen verscheen de merknaam Infraphil pas rond 1980.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Infrarood warmtelamp

Onderwerp / Thema
Spierpijn - warmte - lamp - sport - infraroodstraling - ontstekingen - kneuzingen

Decoratie
Open uitvoering

Categorie
Vintage verlichting

Kleur
Rood - créme - zwart

Uitgever
Philips

Vervaardiger
Koninklijke Philips Electronics N.V.

Ontwerper
Charlotte Perriand

Merk
Infraphil KL2901

Materiaal
Glas - metaal - bakeliet

Bijzonderheden
Open uitvoering - met originele doos

Tijdperk
1946 - 1965

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
28,00 cm

Lengte
22,00 cm

Breedte
18,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel