VERKOCHT

Artikel 26 van 2493

Vintage roodbruin Engels theeblik met diverse oosterse afbeeldingen

Artikelnummer: BT-3326-21

Vintage roodbruin Engels theeblik met diverse oosterse afbeeldingen.

  • Vervaardiger: container made in England
  • Vervaardigingsdatum: sinds 1969

Beschrijving
Vierkant hoog vintage blikken theetrommel in de kleur roodbruin en uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit sierranden onder en bovenaan het blik in goudkleur en zwart.

Op het deksel een afbeelding van twee kraanvogels in een cirkel. Op de hoeken vliegende ganzen. De zijkanten van het blik zijn versierd met afbeeldingen van twee vrouwen in kimono bij een kamerscherm en pot met sierboom en een oude wijze man bij pot met lotustakken en bloesem. Er wordt hem eten gebracht door een kind.

Tekst op achterzijde deksel: container made in England.

Conditie
Deze blikken theetrommel verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 18,5 cm.
  • Lengte: 12,5 cm.
  • Breedte: 12,5 cm.

Thee
De Engelsen kunnen niet zonder thee. Ze staan ermee op en gaan er nog net niet mee naar bed. Als het even kan, wordt het eerste kopje thee ‘s morgens in bed gedronken. De hele dag door worden veel belangrijke zaken besproken onder het genot van een kopje thee. Koffie wordt er in Engeland nauwelijks gedronken.

Eating tea
Thee is zo belangrijk voor de Engelsen dat de maaltijd aan het eind van de dag “tea” wordt genoemd. Ze hebben het zelf over “eating tea “. Omdat er op de scholen en bij veel bedrijven tussen de middag een warme maaltijd wordt geserveerd, wordt er ‘s avonds niet meer gekookt. De tea is dan ook meer een uitgebreide broodmaaltijd met een warme snack. Snacks die op ons misschien wat vreemd overkomen: geroosterd brood met witte bonen in tomatensaus of met opgebakken spaghetti, worstjes, pasteitjes en dergelijke. En natuurlijk komt er ook een overheerlijke cake op tafel. Bij dit alles wordt een pot verkwikkende sterke thee geserveerd, die echt op z’n Engels met melk en suiker gedronken wordt.

Op het platteland in het noorden van Engeland en in Schotland wordt deze theemaaltijd “high tea” of “meat tea” genoemd. High tea moet niet verward worden met de veel luchtigere afternoon tea. High tea is een degelijke maaltijd rond de klok van zes met vooral stevige kost om de honger van de boeren die de hele dag op het land hebben gewerkt, te stillen. Het is een gezellige maaltijd met de hele familie, waaraan ook vrienden kunnen bijschuiven. De tafel staat vol simpele, eerlijke gerechten: een ham, en groot stuk kaas, een egg-and-bacon pie, roerei, rolmopsen, een schaal met tomaten en waterkers en natuurlijk brood, boter, jam en honing en een heerlijke fruitcake.

(Bron: De Engelse tea van Clara ten Houte de Lange)

Land van herkomst
Engeland

Soort object
Blikken theetrommel

Onderwerp / Thema
Thee - oosters - bewaarblik - opslagblik - verpakking

Decoratie
Man - kind - vrouwen - boom - bloesem - kraanvogels

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - goud - zwart

Vervaardiger
...

Merk
Container made in England

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
Sinds 1969

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
18,50 cm

Lengte
12,50 cm

Breedte
12,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel