VERKOCHT

Artikel 8 van 2493

Vintage Thermoskan of Thermosfles van Brabantia vervaardigd door Tiger Plastics

Artikelnummer: RV-3297-21

Vintage Thermoskan of Thermosfles van Brabantia vervaardigd door Tiger Plastics.

  • Vervaardiger: Tiger Products - Brabantia
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70

Beschrijving
Schitterende vintage Thermosfles of thermoskan van Brabantia in samenwerking met Tiger Plastics. De decoratie bestaat uit het bekende bloemenpatroon op oranje achtergrond welke bekend staat als "Patrice" ontworpen door Patrice van Uden.

Deze thermos is voorzien van een schroefdop en een afsluitdop die tevens gebruikt kan worden als drinkbeker. Aan de onderzijde gemerkt: Tiger Products made in England

Het populaire Patrice-design van Patrice van Uden werd door Brabantia in 1970 geïntroduceerd. Dit ontwerp is herkenbaar door zijn bruine en cyclaamkleurige bloemen op een oranje achtergrond. Het “bloemelement” werd eerst uit papier geknipt en vervolgens samengesteld, waarna er een zeefdruk in twee kleuren van werd gemaakt voor het "ambachtelijke uiterlijk" van het patroon. Het design werd één van de populairste Brabantia-ontwerpen ooit.

Conditie
Deze thermoskan verkeert in een nette vintage staat met minimale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 16,8 cm.
  • Diameter: 8,5 cm.

Thermoskan
Een thermosfles (ook: thermoskan of kortweg thermos) bestaat uit een cilindervormig voorwerp, waarbinnen een tweede fles zit. Tussen de buitenwand en de binnenwand is een luchtledige ruimte, zodat warmteoverdracht via geleiding en convectie onmogelijk is. Verdere warmteoverdracht door straling wordt beperkt door het gebruik van spiegelende oppervlakken. Hierdoor is het mogelijk om zowel warme als koude vloeistoffen lang op dezelfde temperatuur te houden.

Deze flessen bestaan uit een buitenfles van kunststof en een binnenfles van glas. Tegenwoordig bestaan thermosflessen meestal geheel uit metaal, dat wil zeggen de buiten- en binnenfles zijn beide van metaal. Alleen de afsluitende doppen zijn nog van kunststof.

Tiger Plastics
Het bedrijf begon in 1950 en was gevestigd aan het Eindhovens Kanaal te Eindhoven. De oprichters waren Harrie van Kempen en Henri Nijhuis. De naam van het bedrijf was Tijger Plastics.

Oorspronkelijk vervaardigde men allerlei kunststof producten, waaronder eenvoudige voorwerpen als handvatten en zeepbakjes, een serie keukenbenodigdheden onder de naam La Belle Cuisine (kannetjes, bakjes, kopjes, sinaasappelpersen en dergelijke) en badkamerbenodigdheden (wasbakken, tandenborstelbekers, zeepbakjes, spiegellijsten en dergelijke) onder andere onder de naam Palma.

Door de groei van het bedrijf moest er in 1956 verhuisd worden naar het bedrijventerrein De Spaarpot in de wijk Braakhuizen-Noord te Geldrop. In hetzelfde jaar ging men zich op de internationale markt oriënteren en veranderde men de bedrijfsnaam in Tiger Plastics. Omstreeks 1990 werd de naam opnieuw veranderd, nu in Tiger, omdat men geleidelijk aan niet enkel kunststoffen, maar bijvoorbeeld ook metaal, in de producten verwerkte.

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland / Engeland

Soort object
Thermoskan - thermosfles - thermos

Onderwerp / Thema
Warme dranken

Decoratie
Patrice design

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Oranje - roze - bruin

Uitgever
Brabantia Branding B.V

Vervaardiger
Brabantia - Tiger Products

Ontwerper
Patrice van Uden

Merk
Brabantia

Materiaal
Plastic - kunststof - metaal

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
16,80 cm

Diameter
8,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel