VERKOCHT

Artikel 482 van 970

Vintage Brabantia schotelwarmer of rechaud, 1 pits met waxinelichthouder model "Shadow-bruin"

Artikelnummer: RV-3201-21

VERKOCHT


Vintage Brabantia schotelwarmer of rechaud, 1 pits met waxinelichthouder model "Shadow-bruin".

  • Vervaardiger: Brabantia Home Steel
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Mooi en handig voor iedere keuken of interieur. Voor op tafel, in de tuin of op de camping.

Houdt het warm met deze vintage Brabantia Schotelwarmer of Rechaud met 1 Kaarsjeshouder. Als je thee of een maaltijd warm wilt houden, gebruik dan een schotelwarmer met 1 waxinelichthouder. Makkelijk verplaatsbaar door handgrepen aan de zijkanten. Het waxinelichtje/kaarsje kan eenvoudig gedoofd worden met de van buitenaf te bedienen dover.

Conditie
Deze rechaud of schotelwarmer verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 7 cm.
  • Lengte: 19 cm.
  • Breedte: 18 cm.

 

 

Brabantia is een bedrijf opgericht in het Nederlandse dorp Aalst dat metalen en kunststof huishoudelijke producten vervaardigt. Tegenwoordig bevindt de hoofdzetel zich in Valkenswaard, Noord-Brabant. In Nederland vindt geen productie meer plaats.

Het bedrijf is begonnen in 1919 met 15 werknemers onder de naam Van Elderen & Co. Het was oorspronkelijk een metaalwarenbedrijf dat toeleverde aan de landbouw en de sigarenindustrie: melkzeven, emmers, trechters, gieters en sigarenblikjes.

Bij oprichting in 1919 had het bedrijf de naam "Van Elderen & Co". Na enige tijd is de naam veranderd in "Van Elderen's Metaalwarenfabrieken Brabantia". Vanaf ongeveer 1941 is het eerste gedeelte van de naam weggelaten, en is het alleen nog "Brabantia". "Brabantia" is het Latijnse woord voor Brabant.

Brabantia wordt in 1919 in het Nederlandse plaatsje Aalst opgericht door een groep van 15 mensen. Een familiebedrijf pur sang. Toen en nu. Met een vast geloof in eerlijke producten, gemaakt door mensen met hart voor kwaliteit. Ideeën gericht op duurzaamheid – designed for living.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Schotelwarmer - rechaud

Onderwerp / Thema
Brabantia - Shadow-bruin - camping - keuken - tafel - tuin

Categorie
Retro-Vintage - Brabantia

Kleur
Shadow-bruin - chroom

Uitgever
Brabantia

Vervaardiger
Brabantia Home Steel

Merk
Brabantia

Materiaal
Blik - metaal - chroom - verf

Bijzonderheden
Voor 1 kaarsje / waxinelichtje

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
7,00 cm

Lengte
19,00 cm

Breedte
18,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel