Artikel 33 van 33

Vintage plastic vierkante vensterbus, beschuitbus van Bolletje

Artikelnummer: PD-3132-21
€ 11,95
💥 De voorraad betreft 2 stuks

Vintage plastic vierkante vensterbus, beschuitbus van Bolletje.

  • Vervaardiger: Bolletje BV
  • Vervaardigingsdatum: rond 1965

Beschrijving
Erg leuk en veel minder bekend als de blikken beschuitbus. Deze Bolletje beschuitbus met op het rode deksel in reliëf het logo van het bekende bakkertje. Datering van rond 1965. De bus heeft een doorzichtig doorkijkvenster, zodat je steeds kunt zien hoeveel beschuit er nog over is. Het vierkante design maakt het mogelijk dat je het beschuitje er gemakkelijk uithaalt.

Conditie
Deze plastic beschuitbus van Bolletje verkeert in een vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 20,5 cm.
  • Lengte: 10 cm. 
  • Breedte: 10 cm.


Advertentie voor deze beschuitbus uit 1965
“de nieuwe vierkante vensterbus”

Bolletje vindt het ei van ‘beschuitbus’

Volkomen nieuw model van fraai, onbreekbaar polystireen. Ook voor suiker, meel, rijst enz.

Vanaf vandaag hoeft er geen beschuit meer gebroken op tafel te komen. Want de nieuwe Bolletje beschuitbus is vierkant! De beschuiten passen er ruim in  – u kunt er aan alle kanten bij, tot de laatste beschuit toe. En extra vernuftig: in de voorkant zit een venster waardoor u precies ziet hoeveel beschuit er nog is. Is dát even handig? 


Bolletje B.V. was tot april 2013 een Nederlands bedrijf dat diverse soorten broodvervangers en banketproducten produceert. In 2013 werd het bedrijf overgenomen door het Duitse Borggreve uit Neuenhaus.

Gerardus Johannes ter Beek (1843-1933) startte aan het einde van 1867 een bakkerswinkel aan de Grotestraat in Almelo, in een pand dat zijn vader Albertus Antonius (1802-1868), die onder andere broodverkoper was, vlak voor zijn dood voor hem had gekocht. Dit bedrijf zou de start zijn van een familiebedrijf dat vanaf halverwege de 20e eeuw bekend zou worden onder de naam Bolletje.

Gerardus' zoon Albert (1877-1958) zette het bedrijf van zijn vader voort, maar legde zich meer toe op het bakken van beschuit. Al in de jaren 20 zette hij deze beschuiten met behulp van zijn bakfiets tot in Deventer af. Zijn vrouw stond in de bakkerswinkel in Almelo. Heden zijn in dit pand de Bolletje Winkel & Koffieschenkerij en het bakkerijmuseum De Meelzolder gevestigd. Het echtpaar kreeg vijf zonen en twee dochters die aanvankelijk allemaal in het familiebedrijf gingen werken. Na de Tweede Wereldoorlog werd besloten de beschuitproductie groot aan te pakken.

In 1954 startten de vijf broers een industriële bakkerij aan de Turfkade in Almelo. Johannes Antonius (Jan) ter Beek (1916-2006) was de initiatiefnemer tot wijziging van de merknaam "Ter Beek's Beschuit". Broer Gerard bedacht de naam "Bolletje".

Bolletje ontwikkelde zich tot 's lands grootste beschuitproducent, onder andere dankzij een uitgekiend reclamebeleid van Jan ter Beek met medewerking van reclamebureau De Zuil uit Enschede. Het bedrijf werd beroemd vanwege de reclamespreuk: "Ik wil Bolletje!", later uitgeroepen tot de reclameslogan van de twintigste eeuw. In 1962 werd overgegaan tot samenwerking met het eveneens in Almelo gevestigde bakkersbedrijf Bachman Bakeries, dat gespecialiseerd was in het produceren van zoutjes.

Land/Plaats van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Vierkante plastic vensterbus - beschuitbus

Onderwerp / Thema
Bolletje - beschuit - productverpakking - reclame - bakkertje

Decoratie
Witte bus met rood deksel en bakkertje

Categorie
Plastic design

Kleur
Wit - rood - transparant

Uitgever
Bolletje B.V.

Vervaardiger
Bolletje BV

Merk
Bolletje

Materiaal
Polystireen - plastic - kunststof

Bijzonderheden
Met venster

Tijdperk
1965

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
20,50 cm

Lengte
10,00 cm

Breedte
10,00 cm

Inhoud
Geschikt voor een hele rol beschuit

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel