A R C H I E F

Vorige Artikel 303 van 1399 Volgende

Groot vintage chocoladeblik van Côte d'Or met houtnerf en bloemendecor

Artikelnummer: BT-3089-20

Groot vintage chocoladeblik van Côte d'Or met houtnerf en bloemendecor.

  • Vervaardiger: Côte d'Or
  • Vervaardigingsdatum: 1970 - 1980

Beschrijving
Groot formaat vintage chocoladeblik van Côte d'Or uitgevoerd met een scharnierend oversluitdeksel. De decoratie van dit blik bestaat uit een ondergrond uitgevoerd in een houtnerfpatroon met daarop een bloemenmotief in rood met groen blad. Aan de onderzijde is dit blik gemerkt in reliëf met Côte d'Or.

Conditie
Dit groot formaat chocoladeblik verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Krassen op de linkerzijde. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 13 cm.
  • Lengte: 35 cm.
  • Breedte: 25 cm.

Côte d'Or is een chocolademerk dat is ontstaan in België in 1883. De naam verwijst naar de Goudkust, het tegenwoordige Ghana, in Afrika, waar cacaobonen vandaan kwamen. De olifant in het logo staat voor de kracht van het merk.

Tegenwoordig is het onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Mondelēz International.

In 1870 bedacht de Belg Charles Neuhaus het merk Côte d'Or en hij opende ook gelijk de fabriek van dit merk. Het merk werd in 1883 gedeponeerd. In 1906 verscheen de olifant in het logo waaraan het merk tegenwoordig zo gemakkelijk wordt herkend. In 1911 bracht Côte d'Or het jarenlang beroemde pakje op de markt: een witgouden verpakking met daarin twee stukken chocolade. In 1930 kwam er een paviljoen aan het Belgische strand gewijd aan het merk Côte d'Or. Op de Wereldtentoonstelling van 1935 in Brussel kreeg Côte d'Or grotere bekendheid en dat zorgde voor de ontwikkeling van veel nieuwe producten in de jaren erna, zoals de Chokotoff, de Mignonette en de Bouchée. In de Tweede Wereldoorlog stopte Côte d'Or met de productie van chocolade, omdat men geen chocolade van lagere kwaliteit wilde produceren. Het bedrijf ging in die jaren verder onder de naam Congobar. Op Expo 58 had Côte d'Or opnieuw een eigen paviljoen.

In 1965 kreeg het merk de titel "Gediplomeerd Leverancier voor het Belgische Hof" en in 1983 vierde het bedrijf zijn eeuwfeest. Het kwam in 1987 in handen van Jacobs-Suchard, dat in 1990 grotendeels werd overgenomen door Philip Morris' Kraft General Foods.

Land van herkomst
België

Soort object
Groot chocoladeblik

Onderwerp / Thema
Côte d'Or - chocolade - productverpakking

Decoratie
Houtnerf - bloemen met blad

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - rood - groen

Vervaardiger
Côte d'Or

Merk
Côte d'Or

Materiaal
Blik - metaal - verf

Bijzonderheden
Scharnierend oversluitdeksel

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
13,00 cm

Lengte
35,00 cm

Breedte
25,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel