A R C H I E F

Vorige Artikel 369 van 1099 Volgende

Vintage jubileumblik, "Verkade, 650-jaar Rotterdam" met skyline

Artikelnummer: BT-3019-20

Vintage jubileumblik, "Verkade, 650-jaar Rotterdam" met skyline.

  • Vervaardiger: fa. Verkade 
  • Vervaardigingsdatum: 1989 - 1990 

Beschrijving
Mooi rechthoekig blik van Verkade met los deksel,  "Verkade, 650-jaar Rotterdam", veelkleurig. 

Rechthoekig blik met afgeronde hoeken met op deksel fotografische afbeeldingen in kleur van kenmerkende bouwwerken van Rotterdam, in de vorm van een collage, onder meer: Euromast, Witte Huis met gedeelte Oude Haven, Kubuswoningen met erachter woongebouw "Het Potlood", stadhuis, Dubbelde Palmboom, World Trade Centre, Willemsbrug, Maas met rondvaartboot Spido. Op buitenkanten silhouet in grijs van kenmerkende Rotterdamse bouwwerken tegen witte achtergrond. 

Ter gelegenheid van Rotterdam - 650 jaar. Jubileumblikje.

Conditie
Dit blik verkeert in een goede vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 6 cm. 
  • Lengte: 21 cm. 
  • Breedte: 13,5 cm. 

Rotterdam dankt zijn naam aan een dam in de rivier de Rotte. De stad ligt aan de Nieuwe Maas, een van de rivieren in de delta die gevormd wordt door de Rijn en de Maas. De haven van Rotterdam was lange tijd de grootste ter wereld en is nog altijd de grootste en belangrijkste van Europa. Het havengebied strekt zich uit over een lengte van 40 kilometer en is een belangrijk logistiek en economisch centrum. Onder andere vanwege de havenindustrie heeft Rotterdam het imago van een arbeidersstad en kent de stad een zeer diverse bevolking, met opgeteld 174 nationaliteiten.

Sinds de negende eeuw lag op de plaats van het huidige stadscentrum van Rotterdam de nederzetting Rotta. Deze werd in de twaalfde eeuw onbewoonbaar door overstromingen van de rivier Rotte. Omstreeks 1270 werd in de Rotte een dam gelegd op de plek waar de Hoogstraat de Rotte kruist. Hieraan ontleent Rotterdam zijn naam. Rond deze dam ontstond een nederzetting waar men in eerste instantie leefde van visserij. Al snel werd het ook een handelsplaats en ontstonden de eerste havens. Op 17 maart 1299 kreeg Rotterdam van graaf Jan I van Holland stadsrechten.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Blikken trommel - koektrommel - biscuitblik

Onderwerp / Thema
Blik - Verkade - productverpakking - jubileum - Rotterdam - skyline - 650 jaar

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Meerkleurig

Uitgever
Fa. Verkade

Vervaardiger
Verkade Fabrieken Zaandam

Merk
Koninklijke Verkade Zaandam

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - Skyline Rotterdam

Tijdperk
1989 - 1990

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
6,00 cm

Lengte
21,00 cm

Breedte
13,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel