A R C H I E F

Vorige Artikel 372 van 1399 Volgende

Geel met rode vintage blikken bus voor MAGGI bouillonblokjes

Artikelnummer: BT-3016-20

Geel met rode vintage blikken bus voor MAGGI bouillonblokjes.

  • Vervaardiger: Maggi
  • Vervaardigingsdatum: jaren 60

Beschrijving
Ronde cilindrische blikken bus in een vintage staat voor bouillonblokjes van Maggi. Dit blik is uitgevoerd met een insluitdeksel, ook wel Engelse sluiting genoemd. Het blik is vervaardigd met een gefelste langsnaad aan de achterzijde. De decoratie van deze bus bestaat uit een ondergrond van gele en rode lijnen en vakken. Teksten in rood op een gele ondergrond en in geel op een rode ondergrond.

Tekst op deksel en voorkant blik: "MAGGI'S bouillonblokjes".  Op achterkant tekst betreffende de gebruiksaanwijzing.

Conditie
Dit Maggiblikje voor bouillonblokjes verkeert in een vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Hoogte: 12,5 cm.
  • Diameter: 7,5 cm.

Maggi is een merk van kant-en-klare soep, bouillon, bouillonblokjes, ketchup, sauzen en noedels. Het merk is onderdeel van Nestlé.

Het merk Maggi werd in 1872 opgericht in Zwitserland door Julius Maggi. Hij wilde via het merk de arbeidersklasse voorzien van voedsel met hoge voedingswaarde. In 1886 ontwikkelde hij de eerste kant-en-klaar soepen waarvan het peulvruchtenpoeder naast smaakstoffen een belangrijk ingrediënt vormde. Datzelfde jaar lanceerde hij het Maggi-aroma in het bruine flesje met de lange hals. Dit product werd zo populair dat de kruidenplant lavas, die een soortgelijke geur heeft, in de volksmond Maggi-kruid ging heten, ook al is deze plant helemaal geen bestanddeel van het aroma. In 1897 richtte Julius Maggi het bedrijf Maggi GmbH op in de Duitse stad Singen. In 1908 volgde het eerste bouillonblokje, destijds “maggiblokje” genaamd.

In 1947 werd Maggi als merk overgenomen door Nestlé.

In Nederland werd vanaf 1897 Maggi geïmporteerd door Paul Horn, vanaf 1912 Paul Horn & Co. In 1925 werd de bedrijfsnaam omgedoopt tot Fabriek voor Maggi's Voedingsmiddelen. Deze firma verliet toen de Raamgracht voor een kantoor met opslagruimte aan de Haarlemmerweg, tot dan toe in gebruik bij Electrotechnisch bureau Groeneveld & van der Pol. Paul Horn vertrok in 1930. Maggi liet het gebouw in 1933/1934 ombouwen tot productielocatie voor het merk Maggi geopend aan de Haarlemmerweg te Amsterdam. In 1994 werd deze productielocatie verplaatst naar een nieuwe fabriek in Venray. Sinds 2005 wordt Maggi niet meer in Nederland geproduceerd. 

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Bewaarblik voor bouillonblokjes

Onderwerp / Thema
Maggi - bouillonblokjes

Categorie
Vintage tins

Kleur
Geel - red

Uitgever
Nestlé

Vervaardiger
Nestlé - Maggi

Merk
Maggi

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Engelse sluiting - los insluitdeksel

Tijdperk
jaren 60

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik en slijtage

Hoogte
12,50 cm

Diameter
7,50 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel