VERKOCHT

Vorige Artikel 380 van 1099 Volgende

Terugblik nostalgie uit de 20e eeuw

Artikelnummer: BT-3008-210

Terugblik nostalgie uit de 20e eeuw.

  • Vervaardiger: onbekend
  • Vervaardigingsdatum: 2000

Beschrijving
Ronde bus met nostalgische afbeeldingen van een stoomwagen, vliegtuig, stoom- en zeilschepen en de tekst: "TERUGBLIK nostalgie van de 20e eeuw". Het blik is uitgevoerd met een los oversluitdeksel en heeft een gefelste langsnaad aan de achterzijde.

Conditie
Dit blik verkeert in een goede staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Afmetingen

  • Hoogte: 16,3 cm.
  • Diameter: 10,4 cm.

Nostalgie (uit het Grieks: nostos = terugkeer en algos = droefheid, pijn, lijden) is het gevoel iets belangrijks of dierbaars te zijn kwijtgeraakt. Dit uit zich in heimwee naar het (persoonlijke) verleden.

Nostalgie werd voor het eerst in 1678 beschreven. Er was toen in een Bazels geschrift sprake van een onbestemde zucht naar het vaderland, die aan melancholie verwant zou zijn. Het gevoel lijkt veel op dat van heimwee.

De originele betekenis, betrekking hebbend op een ernstige medische aandoening, is verdwenen nu het een alledaags woord is geworden. Nostalgie wordt nu geassocieerd met herinneringen uit vervlogen tijden, de "goede oude tijd".

Hoewel nostalgie geen medische aandoening meer betreft ervaren sommige mensen toch symptomen zoals pijn in de borstkas, keel, of maag, of gevoelens van emotionele pijn.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Nostalgisch blik

Onderwerp / Thema
Blik - Nostalgie van de 20e eeuw - Retro - Terugblik - Vintage

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Bruin - rood - blauw - meerkleurig

Uitgever
...

Vervaardiger
...

Merk
Onbekend

Materiaal
Blik - metaal

Bijzonderheden
Los oversluitdeksel - nostalgische afbeeldingen

Tijdperk
2000

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
16,30 cm

Diameter
10,40 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2022 Retro & Design - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel