Artikel 532 van 593

Vintage Duet Puzzles van Jumbo

Artikelnummer: PZ-2933-20
€ 6,50
💥 De voorraad betreft 1 stuk

Vintage Duet Puzzles van Jumbo.

  • Vervaardiger: Jumbo (Hausemann en Hötte)
  • Vervaardigingsdatum:

Beschrijving
Tien zeer eenvoudige puzzels voor de allerkleinsten bestaande uit maar twee stukjes. De puzzels zijn genummerd van 1 tot en met 10.

De afbeeldingen bestaan uit kleurige tekeningen van onder andere dieren, planten en personen.

Conditie
Dit spel verkeert in een goede vintage staat met normale sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto's maken deel uit van beschrijving.

Formaat doos

  • Hoogte: 4 cm.
  • Lengte: 18,5 cm.
  • Breedte: 13 cm.

Koninlijke Jumbo BV is een Nederlands merk van bord- en gezelschapsspellen. Het bedrijf is gevestigd in Zaandam en heeft ongeveer 130 medewerkers.

Naast klassiekers als Stratego, Mens erger je niet! en Pim-pam-pet bestaat het assortiment onder meer uit een uitgebreide educatieve serie genaamd 'ik leer...'. Klassiekers zoals het vraag-en-antwoordspel Electro kennen een actuelere verschijningsvorm. Ook licentieproducten maken onderdeel uit van het assortiment, zoals Rubiks kubus.

Het merk was oorspronkelijk van de spellenuitgevers en -fabrikanten Hausemann & Hötte. Engelbert Hausemann, een Duitse handelsreiziger, stichtte op 1 januari 1853 een zaak in Amsterdam, een 'Agentuur en Commissie Zaak in Kramerijen', te vergelijken met een winkel van Sinkel. De zaak floreerde, het aanvankelijke onderkomen aan het Damrak werd verruild voor de Nieuwezijds Achterburgwal en ten slotte voor de Oudeschans 72 (woonhuis) en Kromboomssloot, dat als achtergelegen pakhuis als kantoor en magazijn diende.

In 1860 kwam Wilhelm Hötte (1843), de zoon van de zuster van Engelbert Hausemann als werknemer de gelederen versterken. In 1873 stichtte hij zijn eigen bedrijf. Op 27 december 1882 besloten Hausemann & Hötte samen te gaan werken als de firma Hausemann & Hötte. Deze samenwerking duurde vijf jaar, Engelbert Hausemann trok zich op 31 december 1887 op hoge leeftijd terug. De vennootschap werd ontbonden en er werd overeengekomen dat Wilhelm Hötte het bedrijf onder de bestaande firmanaam zou voortzetten.

Land van herkomst
Nederland - Holland

Soort object
Puzzle - puzzel uit twee stukje

Onderwerp / Thema
Dieren - planten - mensen - fantasie - puzzel

Categorie
Vintage puzzels

Kleur
Meerkleurig

Leeftijd
Kleuters

Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig

Taal van spelregels
Geen

Uitgever
Jumbo (Hausemann en Hötte)

Vervaardiger
Jumbo

Merk
Jumbo

Materiaal
Karton

Bijzonderheden
Eenvoudige puzzels uit twee stukjes

Kwaliteit
Goede vintage staat

Hoogte
4,00 cm

Lengte
18,50 cm

Breedte
13,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel