A R C H I E F

Artikel 28 van 41

Groot serveerbord 28 cm. Arcopal Fruits de France met appel, druif en peer motief

Artikelnummer: AF-2925-20

Groot serveerbord 28 cm. Arcopal Fruits de France met appel, druif en peer motief. 

  • Vervaardiger: Arc International / Arcopal France
  • Vervaardigingsdatum: Jaren 70 / 80

Beschrijving
Schitterend groot serveerbord van Arcopal France uitgevoerd in het bekende decor 'Fruits de France'. Dit serveerbord van 28 cm. is gedecoreerd met het appel, druif, peer motief. 

Conditie
Dit serveerbord verkeert in een goede staat met minimale sporen van gebruik an aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Foto maakt deel uit van beschrijving.

Formaat

  • Diameter: 28 cm.

Arcopal France
Het merk Arcopal werd geïntroduceerd in 1958. Dit volledig geharde glaswerk is zeer sterk en duurzaam, breuk- en chipbestendig. Hoewel het erg dun is, is Arcopal-glas vijf keer sterker dan porselein. Arcopal serviesgoed was beroemd om zijn doorschijnende opaal borosilicaatglas.

In 1986 werden de Arcopal-productassortimenten opgenomen in het assortiment van Luminarc en Arcoroc, onder de producten gemaakt in Opaalglas. Het Arcopal France servies is magnetron- en vaatwasmachinebestendig. Arcopal bakvormen zijn oven-, magnetron- en vaatwasmachinebestendig.

Arc International werd in 1825 opgericht in het dorp Arques in Noord-Frankrijk door Alexander des Lyons de Noircarm, die begon met de productie van glazen opslagcontainers, bekend als "dame-jeanne" (mandflessen in het Nederlands), die in die tijd populair waren. In de daaropvolgende jaren diversifieerde het bedrijf zich in kook- en eetglas voor consumenten. In de jaren zestig had het bedrijf het productieproces van glaswerk en andere fijnere glaswerkproducten onder de knie. Een van Arc's kenmerkende producten zijn de dikwandige tienzijdige "werkglazen" die na hun introductie in 1978 veelvuldig gebruikt werden in de Franse keuken. 

Vanaf 1897 werd het bedrijf gedomineerd door de familie Durand, die de firma uiteindelijk in 1926 volledig overnam. Tot op de dag van vandaag is de familie nog steeds een eenmanszaak. Het bedrijf paste een aantal praktijken toe die het positioneerden om een ​​van Europa's toonaangevende glasfabrikanten voor massaproductie te worden. Voorbeelden zijn onder meer het gebruik van tankovens (1933), de constructie van moderne glaspersen (1947), het gebruik van automatische blaasmachines (1950), het gebruik van industrieel temperen (1963) en de automatisering van de productie van loodkristallen (1968).

Land van herkomst
Frankrijk

Soort object
Serveerschotel

Onderwerp / Thema
Serveren - opdienen - eten - tafelaccessoire

Categorie
Arcopal Fruit de France

Kleur
Wit - meerkleurig

Uitgever
Arc International

Vervaardiger
Arcopal France - Arc International

Merk
Arcopal France - Fruit de France

Materiaal
Gehard opaalglas

Bijzonderheden
Opaalglas - vijf keer sterker dan porselein.

Tijdperk
1970 - 1980

Kwaliteit
Goede vintage staat

Diameter
28,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel