VERKOCHT

Artikel 1049 van 1119

Grote ronde vintage blikken snoeptrommel uit het jaar 1985/1986 Mackintosh's Quality Street

Artikelnummer: BT-2824-20

Grote ronde vintage blikken snoeptrommel uit het jaar 1985/1986 Mackintosh's Quality Street. 

  • Vervaardiger: John Mackintosh
  • Vervaardigingsdatum: 1985/1986

Beschrijving 
Grote ronde blikken trommel voor Mackintosh's Quality Street toffees uitgevoerd met een los oversluitdeksel afkomstig uit 1985\1986. De decoratie van dit blik bestaat uit een witte ondergrond met paarse en roze details. Op het deksel een afbeelding van een militair in kostuum en een jongedame. Op de zijkant van het blik een zichzelf herhalend  panorama van de dame en soldaat op een rijtuig met paard in een Engelse straat. Verder gesierd met de tekst "Mackintosh's Quality Street".

De oorsprong van de dame en soldaat die al decennia lang het beeld vormen voor de chocolade toffees van Mackintosh is verrassend. Ze zijn in feite personages uit een toneelstuk genaamd ‘Quality Street’. Dit stuk werd geschreven door J.M. Barrie, de schepper van Peter Pan. Blijkbaar inspireerde het toneelstuk de zoete makers van Mackintosh zo veel, dat ze de naam van hun toen nieuwe product er direct naar vernoemde.

Conditie
Deze snoeptrommel van Mackintosh Quality Street verkeert in een originele vintage staat met sporen van gebruik en aan leeftijd gerelateerde sporen van slijtage. Oxidatievorming aan de binnenzijde van het blik, geen roest!

Formaat

  • Hoogte: 17 cm.
  • Diameter: 23 cm.

Quality Street is de merknaam van een reeks snoepjes in de vorm van bonbons.

Quality Street werd in 1936 gecreëerd door de firma Mackintosh's en vernoemd naar het gelijknamige toneelstuk van James Barrie, dat toen verfilmd werd. Thans wordt Quality Street door Nestlé verspreid.

Quality Street bestaat in ronde blikken trommels en in rechthoekige kartonnen doosjes. Op de blikken staat vaak een afbeelding van twee personages uit het toneelstuk. De hoofdkleur is steeds paars.

Mackintosh Toffee is een snoepje gemaakt door John Mackintosh. 

Mackintosh opende zijn snoepwinkel in Halifax, Yorkshire te Engeland in 1890. Het idee voor Mackintosh Toffee, niet te hard en niet te zacht, kwam kort daarna. In 1969, voegde Mackintosh’s zich samen met het rivaliserende Rowntree om daarna verder te gaan als Rowntree Mackintosh, deze fuseerde in 1988 weer met Nestlé. 

Land van herkomst
Engeland - Groot Brittannië

Soort object
Blikken snoeptrommel

Onderwerp / Thema
Snoep - toffees - trommel - blik

Categorie
Vintage blikken

Kleur
Wit - paars - roze - meerkleurig

Uitgever
John Mackintosh

Vervaardiger
Nestlé - Rowntree Mackintosh Ltd.

Merk
Mackintosh Quality Street

Materiaal
Blik - metaal

Tijdperk
1985 - 1986

Kwaliteit
Vintage met sporen van gebruik

Hoogte
17,00 cm

Diameter
23,00 cm

Verzendmethode
Pakketpost met track & trace

© 2015 - 2024 KENKO | RETRO & DESIGN - 2nd hand collectibles - Webshop voor Retro-Vintage woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel